Бившият пилот от Формула 1 Рубен Барикело хвърли малко повече

...
Бившият пилот от Формула 1 Рубен Барикело хвърли малко повече
Коментари Харесай

Бивш ас от Ф1: Късметлия съм да бъда между живите

Бившият водач от Формула 1 Рубен Барикело хвърли малко повече светлина върху аргументите, заради които претърпя незабавна мозъчна интервенция по-рано тази година. Бразилецът настоя, че е същински късметлия да бъде сред живите.

45-годишният Барикело, който има зад тила си 323 старта във Ф1, описа по какъв начин през януари е бил откаран по неотложност в болница във Флорида, откакто примрял под душа. Диагнозата разкрила съществуването на мозъчен израстък, който трябвало да бъде опериран на мига.

„ Рязко почувствах доста остра болежка в главата си”, разкри Барикело в изявление за бразилското издание „ Глобо”. „ Имах възприятието, че вътре се случва детонация. Трябваше да падна на земята. Чак след няколко минути бях в положение да стигна до жена си Силвана и да я помоля за помощ.”

„ Моментално разбрах, че казусът е сериозен. После се обадихме на лекар, с който сме другари и за мой шанс, той незабавно разкри какъв брой тежка е обстановката. Бях извадил необикновен шанс.”

„ Малко след нашия диалог към този момент бях в операционната зала. След самата намеса докторите ми обясниха, че приблизително единствено един от седем пациенти с сходен проблем се възвръщат изцяло.”

„ Опасявах се, че повече няма да мога да се състезавам, само че за благополучие казусът не беше такъв”, сподели още Барикело.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР