Бившият пилот от Формула 1 Пастор Малдонадо призна, че на

...
Бившият пилот от Формула 1 Пастор Малдонадо призна, че на
Коментари Харесай

Бивш агресор от Ф1 не харесва сравненията с Ферстапен

Бившият водач от Формула 1 Пастор Малдонадо призна, че на този стадий няма метод да се завърне в шапионата. Колумбиецът също по този начин намира за несъответствуващи сравненията сред него и младата звезда на Ред Бул Макс Ферстапен.

33-годишният венецуелец в своята кариера се състезава за отборита на Уилямс и Рено. За последно той бе част от Ф1 през 2015 година, преди спонсорската му договорка с нефтената компания PDVSA да пропадне. В момента той се изявява в World Endurance Championship и няма аргументи да мисли за завръщане.

Анализ на случая сред съотборниците в Ред Бул

„ Нямам нито спонсори, нито финансова поддръжка от моята татковина, както беше преди. Ситуацията на моите сънародници не е лека, само че като се има поради климата във Венецуела, оттук насетне може единствено да се подобрява”, съобщи Малдонадо.

Малдонадо имаше уверено наличие на пистата във Ф1. Неговият ултраагресивен жанр му завоюва колкото почитатели, толкоз и съперници, които имаха навика да го назовават „ Краштор” (от британското crash – злополука – б.р.). Напоследък в сходна посока е поел и Ферстапен, който непрестанно се замесва в произшествия на пътя.

Малдонадо обаче не е най-големият последовател на това да се чертаят паралели сред двамата. „ Макс е приказен водач. Той обаче е още доста млад и е обикновено да позволява неточности. Нужно му е да натрупа опит, само че да го съпоставят с мен е просто неподходящо”, добави южноамериканецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР