Бившият пилот от Формула 1 и победител в 24-те часа

...
Бившият пилот от Формула 1 и победител в 24-те часа
Коментари Харесай

Бивш Ф1 пилот ще кара срещу брата на Хамилтън

Бившият водач от Формула 1 и победител в " 24-те часа на Льо Ман " Марк Блъндел ще се причисли към стартовата решетка на английския туринг шампионат (BTCC) през 2019 година в тима Trade Price Racing. 52-годишният водач ще кара Audi S3 за цялостна акция в BTCC и по този начин ще се изправи против брата на Люис Хамилтън – Ник, който също тази седмица си подсигурява спортно място в шампионата.
За последно Блъндел кара в английския GT шампионат през 2013 година. Пилотът показа, че ще се опита да научи колкото може повече по време на сезона, съдържащ 30 кръга, и не си слага никакви цели.

Three-time #F1 podium finisher and Le Mans 24 Hours winner Mark Blundell will join the #BTCC grid for 2019https://t.co/vFC0Urgm09
— Autosport (@autosport) February 13, 2019
" Някои от уредниците на шампионата ме карат да се включа от години и този път си помислих " за какво не ". Провеждах диалози с няколко разнообразни тима от края на предходната година. Нивото на конкуренция в шампионата е високо и мисля, че да положа основите си с Audi е чудесна концепция ", разкри Блъндел.

Сезонът в английския туринг шампионат стартира на 6 – 7 април.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР