Бившият пилот от Формула 1 и КАРТ Алесандро Занарди е

...
Бившият пилот от Формула 1 и КАРТ Алесандро Занарди е
Коментари Харесай

Бивш пилот от Формула 1 и КАРТ в тежко състояние след инцидент

Бившият водач от Формула 1 и КАРТ Алесандро Занарди е в болница след тежък случай, при който е претърпял удар с ремарке. Състоянието му се дефинира като съществено. От болничното заведение, където е закаран са създали изказване, че Занарди е в интервенция. Бившият водач е със съществени травми на главата.

53-годишният Занарди е бил блъснат, откакто е изгубил надзор над задвижваното си с ръце колело, оказал се е в насрещно придвижване и се е преобърнал.

По време на кариерата си във Формула 1 италианецът кара за тимовете на Джордан, Минарди и Лотус. В Съединените щати два пъти печели купата в сериите Карт. Връща се в Гран при с екипа на Уилямс през 1999 година, само че остава без място за идващия сезон. През 2001-ва още веднъж става част от КАРТ, където претърпява ужасяваща злополука на пистата Лаузицринг. Занарди губи и двата си крайници, само че с изключителна воля съумява да се възвърне и даже се връща към спорта. Той кара в разнообразни серии със особено пригодени за него коли. Участва и в Параолимпийски игри и печели 3 златни медала по параколоездене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР