Бившият пилот от Формула 1 Дерек Уоруик заяви, че Гран

...
Бившият пилот от Формула 1 Дерек Уоруик заяви, че Гран
Коментари Харесай

Формула 1 може да остане без Гран При на Великобритания


Бившият водач от Формула 1 Дерек Уоруик съобщи, че Гран При на Англия може да отпадне от календара. 63 годишният Уоруик до неотдавна беше отпред на Клуба на английските водачи, който има пистата "Силвърстоун ". Той се отдръпна по здравословни аргументи, само че тъкмо преди този момент задейства клаузата за преустановяване на контракта. Това значи, че надпреварата в Англия през 2019 може да се окаже последното.

В момента текат договаряния с Либърти медиа за нова договорка. "Състезанието излиза доста скъпо, ние губим пари, и по тази причина задействахме клаузата за преустановяване " означи Уоруик. "Великобритания е домът на моторния спорт. Но значи ли това, че постоянно ще има Гран При на Англия? Съвсем не " отсече той.

Уоруик въпреки всичко разясни, че всички желаят надпреварата да продължи да съществува, както и да си остане на "Силвърстоун ". За тази цел, обаче, то би трябвало да стане по-изгодно финансово, тъй че облагите да могат да се реинвестират назад. "При актуалната договорка това не е допустимо " приключи някогашният водач.

Гран При на Англия участва в календара непроменяемо от самото основаване на Формула 1.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР