Бившият пилот на Торо Росо във Формула 1 Жан-Ерик Верн

...
Бившият пилот на Торо Росо във Формула 1 Жан-Ерик Верн
Коментари Харесай

Жан-Ерик Верн победи Лотерер след удар помежду им във Формула Е

Бившият водач на Торо Росо във Формула 1 Жан-Ерик Верн завоюва Гран При на Чили в електрическата Формула и победи съотборника си Андре Лотерер в отбора на Techeetah. Това бе първият двоен триумф за тима в цялата четиригодишна история на Формула Е, като дуото зае челните позиции още в първите стадии на надпреварата, а на три пъти в заключителната фаза даже стигна до контакт между тях.

The two TECHEETAH's hit each other! The battle for the top five is wide open #SantiagoEPrix @TecheetahFE pic.twitter.com/T3yGR39MK1
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) 3 февруари 2018 година
На последното място на подиума се качи Себастиен Буеми от Рено, до момента в който защитаващият купата си Лукас ди Граси срещна следващ механически проблем от началото на сезон 2017/18 и се отдръпна в хода на четвъртия кръг от Формула Е. На четвърта и пета позиция останаха Феликс Розенквист и Сам Бърд, които към момента не зачертават възможностите си за купата. Финиширалите в топ 5 пък направиха последните три обиколки от надпреварата извънредно напрегнати.



Още в първата обиколка пък се наложи да излезе кола за сигурност поради Хосе-Мария Лопес с Dragon Racing, който се удари в бариерите на уличното трасе в Сантяго. След прибирането на сейфти кара стартиралият от полпозишън Верн натрупа сериозен задатък. Нелсън Пикет-младши също направи доста добър старт и бе решен да се качи на подиума, само че колата за сигурността провали обещаващото му начало и той финишира шести.



Това бе и първото съревнование във Формула Е, в което бе отстранено минималното време за престой в бокса при промяната на електрическите коли. Печелившият от новото предписание бе Розенквист, който се сработи най-бързо с екипа си и навакса пет позиции след питстопа.



Сантяго бе 17-ият град в целия свят - хазаин на кръг от Формула Е за четирите сезона в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР