Бившият пилот на Мерцедес Валтери Ботас е сигурен, че няма

...
Бившият пилот на Мерцедес Валтери Ботас е сигурен, че няма
Коментари Харесай

Ботас няма да изпада в траур, въпреки че не спечели Световна титла

Бившият водач на Мерцедес Валтери Ботас е сигурен, че няма да бъде в печал заради обстоятелството, че по този начин и не съумя да завоюва международната купа по време на петгодишния си престой в Бракли.

Финландецът се причисли към Мерцедес при започване на 2017 година, като размени Нико Розберг, който изненадващо приключи своята кариера единствено дни след спечелването на купата за 2016. По време на целия си престой в Бракли Ботас бе в сянката на Люис Хамилтън, който съумя да завоюва четири следващи трофеи сред 2017 и 2020. В последните два случая финландецът приключи на втората позиция в крайното класиране, само че записва голямо закъснение от своя съотборник.

След незадоволителното му показване при започване на 2021 и все по-голямото предпочитание на Тото Волф и компания Джордж Ръсел да премине в Мерцедес, Ботас бе заставен да си търси нов дом. Така след 101 надпревари със „ Сребърните стрели “, в които записа 20 полпозишъна, 18 най-бързи обиколки, 10 победи и общо 58 качвания на почетната стълбичка, той ще премине в Алфа Ромео за началото на сезон 2022.

Финландецът обаче не съжалява за изпуснатия „ златен късмет “ през последните пет години.

„ Това е нова глава в моята кариера с нов тим, не мисля, че това ще е проблем. Имам нови ползи и неща за извършване. Не мисля, че ще бъда в печал през зимата. Просто ще чакам с неспокойствие бъдещето. Подобно на началото на кариерата ми с Уилямс и прекосяването ми в Мерцедес, това е нова глава. Това е огромна смяна за мен, само че чакам с неспокойствие да заема позицията, която ми бе обещана. Това е в действителност вълнуващото за мен “, съобщи Ботас.

Една от огромните разлики сред годините на финландеца в Мерцедес и прекосяването му в Алфа Ромео е дължината на неговия контракт. В Бракли той трябваше всяка година да се бори за оставането си в отбора, до момента в който в Хинвил през цялото време неговото съглашение е за най-малко два сезона. През първия от тях той ще си партнира с китаеца Гуаню Джоу, който ще бъде единственият новобранец на стартовата решетка през 2022 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР