Бившият пиар на БАН и на район Младост д-р Петър

...
Бившият пиар на БАН и на район Младост д-р Петър
Коментари Харесай

На първа инстанция: Бивш пиар осъди БАН заради българското малцинство в Албания

Бившият пиар на Българска академия на науките и на регион " Младост " доктор Петър Кърджилов съумя да осъди на първа инстанция Института за етнология и фолкористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ) при Българска академия на науките, излиза наяве от решение № 503749 на Софийския областен съд (СРС).
Кърджилов осъди института поради дисциплинарно наказване " забележка ", наложено му от шефа на ИЕФЕМ. А повода за наказването е пиар известието, написано от Кърджилов, по отношение на признаването на българското малцинство в Албания. В него той подлага на критика държавното управление в приписване на заслуги за признание на българското малцинство в Албания, без да регистрира приноса на учени от Българска академия на науките.
В претекстовете по правосъдното решение е записано, че дисциплинарното наказване е наложено, тъй като Кърджилов е пуснал пиар известието без да го съгласува с шефа на ИЕФЕМ , само че съдът не намира това за меродавно съображение, защото " работодателят не е основал избрана процедура по координиране и утвърждение на наличието на известията до медиите и че даже в множеството случаи известията не са били съгласувани с шефа преди тяхното издание, а по-скоро са били координиране с сътрудниците, отговарящи за съответната област, която касае известието ".
" Истината, както към този момент знаете, е, че шефът получи позвъняване от ръководителя на Българска академия на науките акад. Ревалски, на който пък се е обадил персонално Борисов да му държи сметка и да подреди да бъда уволнен ", разяснява Кърджилов правосъдното решение в персоналния си профил във Фейсбук.
Сега, на първа инстанция Кърджилов печели разногласието с Българска академия на науките, като съдът постановява ИЕФЕМ да заплати на някогашния пиар 520 лв. разходи по делото и 50 лв. държавна такса на СРС. Решението може да се апелира пред Софийски градски съд в двуседмичен период от връчване на дубликат на страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР