Бившият пейсър от Зимбабве Хенри Олонга се вдъхновява от Нирадж

...
Бившият пейсър от Зимбабве Хенри Олонга се вдъхновява от Нирадж
Коментари Харесай

Чопра вдъхновил зимбабвиец да се захване с атлетика

Бившият пейсър от Зимбабве Хенри Олонга се въодушевява от Нирадж Чопра, с цел да се заеме с леката атлетика като забавление. Той също по този начин разкри по какъв начин индийската звезда в хвърлянето на копие, спечелила златото на Олимпиадата в Токио, е била доста “вдъхновяваща “ и по какъв начин това е било добре за спорта като цяло. Олонга беше главният член на мъжкия тим по крикет на Зимбабве преди време.

“Видях Чопра на Олимпиадата и си споделих: „ Уау! Златен орден в хвърлянето на копие за Индия! “ Бях доста въодушевен и взех решение, че е доста забавно за леката атлетика като цяло, а също и за Индия, че има положителни хвърлячи от цялостен ​​свят. Трябва да сте във форма и да не сте предразположени към пострадвания. По доста способи е сходно на бързия боулинг, само че няма нищо толкоз емблематично от това да видиш по какъв начин копието минава във въздуха... Много е блестящо да видиш тези 90 метра “, сподели Олонга пред Sportstar.

“Искам да върша нещо като забавление и нещо, което ми дава малко съревнование. Мислех да се причисля към леката атлетика и го направих предходната година, само че си нараних лакътя по време на лов на риба. Това отичане продължи няколко месеца и това помрачи моя лекоатлетически сезон ", добави той.

По-нататък говорейки за това какъв брой е сериозен да се занимава с лека атлетика, Олонга сподели: “Тази година ще се върна и ще видя какво мога да направя. Аз съм на 46 години! Но индивидът, който завоюва държавния шампионат, хвърли 50 метра, тъй че мисля, че ще има късмет. Би било хубаво да отидем там и да бъдем конкурентни, а също по този начин да накараме девойките да вземат участие в спорта. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР