Бившият партиен секретар и председател на съвета на директорите на

...
Бившият партиен секретар и председател на съвета на директорите на
Коментари Харесай

Китай осъди на смърт висш партиец – държал пари и злато в шкафчето си

Бившият партиен секретар и ръководител на съвета на шефовете на китайската държавна капиталова компания China Huarong ( " Чайна Хуажун " ) Лай Сяомин беше наказан на гибел по обвиняване в " корупция ", оповестяват международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

През януари предходната година Лай направи самопризнания, които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и фотоси на жилището му в Пекин. В него имаше сейфове и шкафове, цялостни с пари в брой и кюлчета злато. Той е приемал като подкупи и първокласни коли.

Лай е бил приет за отговорен в приемането на подкупи на стойност 215 милиона евро. Той е опитал да получи други 13 милиона евро, само че не е съумял. Съдът в северния град Тяндзин счете, че размерът на подкупите е " извънредно огромен, събитията са извънредно тежки ", а дейностите на обвинения - извънредно злонамерени.

Лай Сяомин е бил приет за отговорен и в бигамия, тъй като е живял дълго с други дами отвън брака си и е имал противозаконни деца от тях.

Осъденият споделя, че " не е похарчил и един цент ", тъй като не е посмял.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР