Бившият парламентарен шеф и претендент за следващ във “вътрешна конкуренция

...
Бившият парламентарен шеф и претендент за следващ във “вътрешна конкуренция
Коментари Харесай

По-харесван от Лена и Лорер: Минчев води във вътрешната социология на ПП

Бившият парламентарен началник и кандидат за идващ във “вътрешна ” конкуренция с Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има -, води по рейтинг измежду депутатите на ПП-ДБ съгласно социология, която партията му е поръчала.

“24 часа ” научи, че младият правист получава при декемврийския сондаж 24% одобрение и малко под 36% отрицание - един доста добър резултат за днешните политически действителности.

Следват го със 17% и Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и с 15,4.

При Лена обаче отрицателните оценки са 56,1%.

Високо отрицание събира и водачът на “Да, България ” Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския - цели 60 на 100. Иначе съпредседателят на обединението се мери по харесване с Лена и Лорер - утвърждават го 15% от интервюираните. Проучването, направено по поръчка на “Промяната ” обаче не е претеглило електоралната обич към ген. Атанасов. То е направено преди да стане ясно, че и двамата с Минчев желаят шефския стол в Народно събрание от след ротацията.

Генералът през вчерашния ден удостовери новината на “24 часа ”, че няма да е претендент за парламентарен арбитър. Неофициално стана ясно, водачите на обединението в подмяна давали поддръжката си той да стане ръководител на Народното събрание, само че се изненадал от това и настоял въпросът да се реши с гласоподаване в групата.

Още не е обсъждано в ПП-ДБ кой ще поеме поста, разяснява водачът на ДСБ пред Нова тв в понеделник.

Всеки 6-и гласоподавател харесва и единствения все още евродепутат от ПП-ДБ Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Пламенният Явор Божанков, минал от социалистите към “Промяната ”, пък събира над 13 на 100 утвърждение при 41,5% отрицателни оценки. Настимир Ананиев е с 10 на 100 фенове и 40%, които не го харесват. Най-непознат измежду тестваните депутати е Йордан Терзийски - одобряван от 7% и незнаен на 61 на 100.

Приблизително същата ранглиста се повтаря при въпрос “Бихте ли дали своят вот за... ”, в случай че тези хора са издигнати за евродепутати. Води с 18,4% евентуален избор, следва Данииел Лорер с 12,2.

Рейтингът на сегашния зам.-председател на Народното събрание Минчев като евентуален лидер на евролиста е съпоставим с % на ПП-ДБ при въпроса в случай че в този момент има избори за Народно събрание, за кого бихте дали своят вот. 19,1 показват обединението на десните и “Промяната ”.

Запазва се дистанцията с, както и актуалното систематизиране на политическите сили в Народното събрание. Коалицията ГЕРБ- има 24,3%. “Възраждане ” събира 15,2, - 13,9%.

Наблюдава се обаче обезпокоителен за ПП-ДБ отлив на гласоподаватели - 24,3 на 100 от интервюираните са дали своят вот за групировката на 3 април м.г., т.е. в този момент готовите отново да го създадат са с над 5% по-малко.

73:27 в интерес на Политическа партия се разпределят благосклонностите на гласоподавателите към двете партии в обединението на мандатоносителите.

Активността за евровота все още е 37,6%, а 1/4 от българите твърдо декларират, че няма да гласоподават. Други 25% се двоумят.

Превес има явяването на ПП и Демократична България заедно - предлагат го близо 24% от гласоподавателите. Според 15 на 100 пък “Промяната ” би трябвало да отиде независимо. Тук колебанието/незаинтересоваността е много висока - над 61% не знаят или не могат да преценяват.

На уточняващ въпрос губят или печелят двете обединения от съюза си близо 27% виждат в него изгода. Според 16,6 и двете страни търпят вреди, а близо половината запитани не могат да преценяват. 7,3% сочат, че изгодата е за Политическа партия, а вредата - за Демократична България, съгласно 2,7% е противоположното.

Вдигане на приходите е топприоритетът за хората - споделят го 1/4 от българите. Следва корупцията, само че посочена едвам от 11%, след това са обществените политики, демографската рецесия, оживление на стопанската система и положително опазване на здравето, а не “търговия ” със здраве.

Едва 0,7% при този отворен въпрос слагат влизането ни в Шенген като най-важния въпрос, с който един политик би трябвало да се ангажира, с цел да гласоподават за него. Но въпреки всичко изследването е правено малко преди новината за приемането ни по въздух и вода и връщането на тематиката “Шенген ” в публичния фокус.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР