Бившият (от снощи) главен прокурор Иван Гешев се зарече да

...
Бившият (от снощи) главен прокурор Иван Гешев се зарече да
Коментари Харесай

Гешев се хвърля в битка за справедливост, призова Бог на помощ


Бившият (от снощи) основен прокурор Иван Гешев се зарече да се бори за истината и справедливостта в „ Отечеството “. Гешев направи това в прочувствено изригване в своя фейсбук профил, незабавно откакто стана ясно, че президентът Радев е подписал указа за неговото премахване.

Прокурорът, който години наред държеше каузи „ на трупчета “, с цел да управлява политици и събития, а в последните дни взе да желае имунитета на депутати от разнообразни партии и да размразява от дълго време прекъснати каузи, се разгласи за „ незаслужено отхвърлен “.

Няма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези “политици ”, които изкривиха истината и незаслужено ме отстраниха поради думите “политически отпадък, оправдавам се за израза ” – дали по този метод ще реализиран утвърждението на хората? Дали безогледното занемаряване на фундаментални правни правила и зачеркването на витално значими правила като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за обикновено? Битката за правдивост не е единствено моя персонална борба, борбата за правдивост е борба на целия български народ. В името на Отечеството тази битка продължава! Да живее България! Бог с нами! “, написа Гешев.

В поста си той гарнира думата „ България “ със съответното емоджи – българското флагче. А след него остави единствено вик към Този, който Единствен беше над него – допреди няколко часа.

Малко по-късно Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание. Кадровиците дълго решаваха кой да извършва функционалностите на основен прокурор до избирането на титуляр.

И избраха неотдавна еманципиралият се от Гешев Борислав Сарафов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР