Бившият омбудсман и ексдепутат от БСП Мая Манолова обяви, че

...
Бившият омбудсман и ексдепутат от БСП Мая Манолова обяви, че
Коментари Харесай

Мая Манолова би си сътрудничила със Стефан Янев

Бившият омбудсман и ексдепутат от Българска социалистическа партия Мая Манолова разгласи, че води диалози за основаването на " необятен обществен план " на политическия терен и би си сътрудничила с някогашния министър на защитата Стефан Янев.

" Още е доста рано да се приказва за това, само че да ", сподели тя в Пловдив в отговор на въпрос дали би си партнирала с възможна партия на Янев. Отговорът ѝ не е изненада, тъй като още, че тя и някогашният боен министър са се срещнали в неин офис в столицата.

В момента и Манолова, и Янев приготвят политически планове или най-малко са декларирали по този начин. Тя го направи още през януари, само че разгласи, че не тя ще бъде лицето. По неофициална информация през последните месеци Манолова имаше проблем точно с намирането на ръководител. След като бе заменен като министър, Янев също разгласи политически упоритости, само че за разлика от Манолова, той зави подготвеност да оглави нов партиен план.

Досега и двамата са споделили доста малко за това по какъв начин си показват плановете си, само че прави усещане, че обясненията им съответстват. Янев приказва за " пробългарска партия " и за това, че би трябвало да бъде чуто от какво се нуждае народът и за решение на демографската рецесия. Манолова вижда своята групировка като " нов, огромен, огромен, обществен план, който да отбрани хората в изискванията на икономическа и обществена рецесия ". С изявлението ѝ от вторник обаче се открои още една точка на припокриване. И тя, като Янев, афишира, че се целят в гласовете на хората, които сега не са показани в политическия живот.

" Аз съм го казвала няколко пъти - в разнообразни обществени обединения, хора, които са обществено ангажирани, с биография, водим диалози за основаването на необятен обществен план, който да бъде същинска обществена опция и който да отбрани ползите на хората, които нямат своя отбрана и свое посланичество. Тъй като с екипа на господин Янев имаме идентични възгледи и за протичащото се в страната, и за вероятностите пред България, ние си сътрудничим и сигурно ще си сътрудничим и в бъдеще ", сподели Манолова.

От думите ѝ обаче не излиза наяве дали двата плана ще се слеят в един или просто ще си партнират по общи тематики.

Иначе Манолова разкритикува държавното управление за свършеното през първите му 100 дни.

Тя дефинира като " цялостен неуспех " политиката на кабинета в обществената сфера и даде за образец преизчисляването на пенсиите от 1 януари. Според нея то ощетило хиляди пенсионирали се преди 2019 година

" Оценката хората ще я дадат. Факт е, че това държавно управление се изправи против доста рецесии – икономическа, обществена, ценова, енергийна, здравна рецесия, война, бежанска рецесия. Но усещането на хората е, че ръководещите се разминават с действителните проблеми. Дневният ред на властта е друг от този на елементарния човек ", добави въпреки всичко Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР