Бившият омбудсман и ексдепутат от БСП Мая Манолова иска да

...
Бившият омбудсман и ексдепутат от БСП Мая Манолова иска да
Коментари Харесай

Манолова връща част от партийната субсидия на Изправи се! Мутри вън

Бившият омбудсман и ексдепутат от Българска социалистическа партия Мая Манолова желае да върне част от дотацията, полагаща се на обединението " Изправи се! Мутри вън " (ИСМВ) поради резултата ѝ на парламентарните избори през април.

По закон на партиите с над 1%, както и на обединенията с над 4 на 100 поддръжка на парламентарни избори се поставя дотация в размер на 8 лева за получен глас. Коалицията към Манолова, която влезе в рекордно малко съществували парламент след вота през април, обаче желае да върне към 80 хиляди лева, което е разликата сред 8 лева на глас и 1 лева на глас.

За задачата тя организира среща със служебния правосъден министър Янаки Стоилов, с цел да разбере дали и по какъв начин тези пари могат да бъдат върнати в държавния бюджет.

От пресцентъра на Манолова прецизират, че сумата към момента не е преведена към гражданската платформа " Изправи се.БГ " и декларират желанията си авансово.

Намаляването на партийната дотация на 1 лев на получен глас е едно от главните претенции на партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН " (ИТН) след проведения от него референдум през 2016 година, на който орязването на парите за партиите беше един от въпросите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР