Бившият олимпийски шампион в овчарския скок Рено Лавилен намери начин

...
Бившият олимпийски шампион в овчарския скок Рено Лавилен намери начин
Коментари Харесай

Рено Лавилен скочи 5.61 м по време на карантината

Бившият олимпийски първенец в овчарския скок Рено Лавилен откри метод да резервира своя спортен дух по време на пандемията от ковид, провеждайки „ интернационално съревнование по време на карантина “.

Докато някои елитни спортисти изпитват усложнения с намирането на способи за опазване на оптимална форма в домовете си, 33-годишният някогашен международен рекордьор се възползва оптимално в дома си в централна Франция. Лавилен, който завоюва олимпийско злато в Лондон и сребро в Рио, разгласява видео в Туитър на един от скоковете си в събота, когато се ускори по пътеката в градината си и скочи 5.61 м в ясното небе над Перино-ле-Сарлиев в Оверн. „ Ден 20-ти “, написа той върху видеото, което бе съпроводено и от негов личен коментар. „ Всичко е под надзор! Сълзи от благополучие по лицето ми след скок от 5.61 м по време на моето интернационално съревнование по време на карантина “.

Въпреки че височината бе надалеч от 6.16, с които постави завършек на 20-годишния връх на Сергей Бубка през 2014, достижението щеше да бъде задоволително положително за осмо място в класацията на закрито за 2020, макар че сезонът бе преустановен поради световната рецесия. Лавиление разкри още, че се доближава до своя „ международен връх в домашни условия “ от 5.85 м. По време на 20-те си дни самоизолация, французинът постоянно разгласява видеа с креаитивни способи да остане в оптимална форма, в това число повдигане от лежанка на прохождащо дете и повдигане на щанги благодарение на гуми от автомобил.

Лавилен ще би трябвало да изчака още година за трети опит за олимпийско злато, откакто Игрите в Токио бяха отсрочени с 12 месеца поради пандемията от COVID-19, които до събота бяха заразили съвсем 90 000 и умъртвили над 7 500 души във Франция. През 2021 той евентуално ще се състезава в конкуренцията на шведа Арманд Дуплантис, който усъвършенства международния му връх със сантиметър на закрито през февруари, а след това го усъвършенства още веднъж до 6.18 м на спирката от Световната атлетика на закрито в Глазгоу седмица по-късно.

|| Jour-20 ||
Tout est sous contrôle!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР