Бившият офицер от военното разузнаване на ЦРУ Филип Джиралди смята,

...
Бившият офицер от военното разузнаване на ЦРУ Филип Джиралди смята,
Коментари Харесай

Бивш офицер от ЦРУ разказа как и защо всъщност е свален украинският “Боинг”

Бившият офицер от военното разузнаване на Централно разузнавателно управление на САЩ Филип Джиралди счита, че украинският “Боинг” е свален, тъй като американците са употребявали електронно заглушаване.

Джиралди съобщи, че не е инцидентен фактът, че иранският оператор на ракетните установки се е оплакал от намесата, че транспондерът на самолета се е изключил и е спрял да предава сигнала няколко минути преди изстрелването на ракетите и в същия миг е имало проблеми с връзката в иранското командване на противовъздушната защита, написа "Поглед инфо ".

„ Като се има поради случилото се в Техеран същата заран, може да се допусна, че нещо или някой съзнателно се е намесвал, както в иранската противовъздушна защита, по този начин и в транспондера на самолета, може би като част от опита за основаване на самолетна злополука, за която Иран може да бъде обвинен”, написа Джиралди в публикация за американския “Хералд Трибюн”.

“ПВО “Тор” има една сериозна накърнимост. Неговата отбранителна система може да бъде хакната или „ имитирана “, което разрешава на нападателя да се показа за законен консуматор и да получи надзор над него. Съобщава се, че Военноморски сили и Военновъздушни сили на Съединени американски щати са създали технологии, „ които могат да подведат вражеските радари с лъжливи и накриво движещи се цели “.

Джиралди смята злополуката на самолета за „ съзнателно и деликатно планувано събитие “, належащо за предизвикателство на обвинявания против иранското държавно управление и „ промяна на режима “, към което Съединени американски щати от дълго време се стремят.

Самолетът “Боинг”737-8KV на “Международните авиолинии на Украйна”, който изпълняваше интернационалния полет PS752 по маршрута Техеран-Киев, беше свален малко след излитането си от иранските сили за противовъздушна защита на 8 януари 2020 година Всички 176 души на борда починаха.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР