Бившият областен управител на Пазарджик Стефан Мирев, сега - кандидат

...
Бившият областен управител на Пазарджик Стефан Мирев, сега - кандидат
Коментари Харесай

Ексобластният Стефан Мирев - рекордьор по преференции

Бившият регионален шеф на Пазарджик Стефан Мирев, в този момент - претендент за депутат от ГЕРБ-СДС, завършва изборната борба като безспорен рекордьор за района по преференции. Лично за него са дали гласа си 4921 души. Роля за високия резултат евентуално е изиграла акцията му в община Септември, където кметове агитираха за Мирев, а облиците им с надпис за заеманата от тях социална служба се появиха на билбордове и плакати до неговия. Така се стигна до сформиране на актове от Районната изборна комисия както за ексгубернатора и за кметицата на Септември Васка Рачева, само че методът им очевидно е постигнал търсения резултат.
Мирев води по преференции пред съпартиеца си Димитър Гечев - той има 2835 вота с желания, а даже лидерката на листата Екатерина Захариева е привлякла много по-малка поддръжка - 1998 преференции. Те ще са и най-вероятните представители на Пазарджишко в Парламента от ГЕРБ-СДС, в случай че обединението получи плануваните три мандата.
Втората по резултати политическа мощ - Движение за права и свободи, се чака да изпрати в Народното събрание двама свои представители. Най-много преференции - 818, има лидерът Делян Пеевски, само че се чуват прогнози, че той още веднъж ще се откаже от мястото си. Следваща по известност е младата Небие Кабак от Сърница, която беше депутатка и в предходния Парламент - за нея са дали вота си 257 души. Вторият в листата Йордан Цонев има 93 желания.
Водачът на листата на Промяната Ивайло Шотев води и по привлечени гласове персонално за него - 1264, следван от втория в листата - Петър Куленски с 932 желания. Те са и най-вероятните бъдещи представители на района в бъдещото Народно заседание.
Петя Цанкова от Българска социалистическа партия пък е с най-голям персонален резултат от 1294 преференции, само че в случай че обединението получи единствено един мандат, както се чака, в Парламента евентуално ще влезе лидера на листата Драгомир Стойнев. За него персонално са дали своят вот 1244 гласоподаватели.
Очертава се и " Възраждане " да вземе мандат, като той най-вероятно ще бъде за лидера на листата им Стоян Таслаков, привлякъл 915 преференции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР