Бившият номер осем в световната ранглиста на мъжкия тенис Янко

...
Бившият номер осем в световната ранглиста на мъжкия тенис Янко
Коментари Харесай

Бивш №8 в света се отказва от тениса в края на годината

Бившият номер осем в международната класация на мъжкия тенис Янко Типсаревич разгласи отдръпването си от спорта в края на годината. Той е към този момент на 35, а в последните години съвсем не игра публични мачове поради куп проблеми с контузии и голям брой интервенции.

Последните му изяви на корта ще са по време на финала за Купа Дейвис през ноември. Преди това ще взе участие на последния си шампионат от Големия шлем US Open, който започва единствено след няколко дни, както и на няколко други шампионата.

"Бяха превъзходни години, само че след доста време, в което търсех себе си и в което преценявах кое е най-добре за мен, взех решение да спра с тениса. Няма да пиша към момента някакви сърцераздирателни речи, тъй като имам още няколко шампионата пред себе си, както и Купа Дейвис през ноември. "

"В идващите години ще се концентрирам върху това да извозвам повече време със фамилията си, както и върху развиването на тенис-академията, която изградихме дружно. Ще се заема и с треньорство. Искам да ви благодаря за поддръжката през всички тези годин ", написа Типси в профила си в Инстаграм.

Сърбинът се бореше с куп проблеми от 2014 година насам, като на два пъти му отстраняваха образувание от левия крайник, след това претърпя две интервенции на дясното коляно, както и три хирургически интервенции на подколенните му сухожилия - две на дясното и една на лявото.

Той нямаше нито един изигран мач сред август 2017 година и януари 2019 година, когато се завърна на Аустрелиън Оупън, само че беше отхвърлен от Григор Димитров в четири сета. През тази година Типсаревич е изиграл единствено 13 мача, от които е спечелил едвам пет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР