Бившият номер едно в света Рафаел Надал продължава страхотния си

...
Бившият номер едно в света Рафаел Надал продължава страхотния си
Коментари Харесай

Безпощадният Надал съсипа кореец и е на 1/8-финал

Бившият номер едно в света Рафаел Надал продължава страхотния си поход на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open. Испанецът записа трета поредна победа, като жертвата му в този момент беше кореецът Хьон Чун.

Матадора се разправи с азиатския си противник за тъкмо два часа, като в същото време на корта беше безмилостен - 6:3, 6:4, 6:2. Съперникът му се бори, доколкото му позволяваха силите, само че те се оказаха прекомерно малко, с цел да затруднят един от любимците за оценката в Ню Йорк.

Първият сет мина под диктовката на Надал, който не даде нито точка за пробив на Чун. Той пропиля брейкбол още в първото подаване на корееца, само че след това получи още два при 3:2 в своя изгода, осъществя втория и поведе с пробив. Затвърди го, след това стигна и до два сетбола в деветия гейм, затваряйки при 6:3.

Във втората част нещата се развиха съвсем огледално. Там отново всичко се реши от един пробив, който този път пристигна в петия гейм. Това бяха и единствените благоприятни условия за пробив в сета, а отново Надал осъществя от втория сетбол, с цел да затвори при 6:4.

Това дефинитивно демотивира корееца, който в третия сет записа единствено два гейма, позволи два пробива и всичко завърши за него на втория час от началото на борбата. Така Надал е на 1/8-финал, където го чака една от сервис-машините всред Джон Иснър и първенеца от 2014 година Марин Чилич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР