Бившият номер едно в света Анди Мъри отстрани 13-ия в

...
Бившият номер едно в света Анди Мъри отстрани 13-ия в
Коментари Харесай

Анди Мъри записа най-значимата си победа след завръщането

Бившият номер едно в света Анди Мъри в профил 13-ия в класацията на АТР Матео Беретини (Италия) в мач от първия кръг на АТР 500 шампионата на твърди кортове в Пекин. Британецът надви със 7:6(2), 7:6(7) в двучасов дуел, с което записа най-значимата си победа на сингъл след завръщането си от интервенцията през януари за промяна на тазобедрена става.

Мъри, който е №503 в ранглистата в този момент, губеше с 3:5 в първата част, против полуфиналиста от US Open, само че съумя да върне пробива, с който изоставаше и след това да завоюва тайбрека. Втората част се разви по еднакъв метод, като в тайбрека 32-годишният шотландец отрази два сетбола на Беретини преди да успее да затвори срещата.

На осминафиналите Мъри ще играе против сънародника си Камерън Нори.

Трикратният първенец от Големия шлем се завърна на сингъл за първи път след интервенцията на “Мастърс”-а в Синсинати. Там обаче претърпя проваляне с 4:6 4:6 в първи кръг от Ришар Гаске. Седмица по-късно Анди загуби и от Тенис Сандгрен на старта на шампионата в Уинстън-Сейлъм. След тези отрицателни за него резултати той взе решение да направи крачка обратно и да играе във веригата “Чаланджър”, което не му се беше случвало от 2004 година. Целта бе да натрупа игрова процедура и да си върне увереността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР