Бившият номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро продължава

...
Бившият номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро продължава
Коментари Харесай

Дел Потро сложи шампионското сомбреро в Акапулко

Бившият номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро продължава с положителните си изяви по пътя към повторното нанагорнище на върховете в международния тенис. Кулата от Тандил завоюва шампионата в Акапулко след сложен триумф на финала над финалиста от US Open предходната година Кевин Андерсън.

Аржентинецът се оправи с 6:4, 6:4 за тъкмо 100 минути на корта. Той направи по един пробив в двата сета, което се оказа изцяло задоволително да завоюва крайната победа в шампионата, който през 2014 година беше извоюван и от Григор Димитров.

Дел Потро се показа доста устойчиво в Мексико, като по пътя към трофея загуби единствено един сет. Срещу Андерсън пък записа седма победа от седем мача и продължи превъзходството си над него.

Южноафриканецът не съумя да се поздрави с втори трофей за годината и в рамките единствено на седмица. Миналата седмица той победи в Ню Йорк, само че в този момент сомбрерото, което обичайно се връчва на спечелилия в Акапулко, беше за Кулата от Тандил. Това беше 21-а купа в кариерата за него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР