Бившият номер 2, Каспър Рууд, демонстрира посредствена, за своите стандарти,

...
Бившият номер 2, Каспър Рууд, демонстрира посредствена, за своите стандарти,
Коментари Харесай

В истинска епика: Рууд надви Монфис за място сред най-добрите 8 в Индиън Уелс!

Бившият номер 2, Каспър Рууд, показва посредствена, за своите стандарти, форма през миналата година, която бе повода да напусне топ 10. Началото на 2024-та обаче бе обещаващо за норвежеца, като в 18-те си мачове до момента е позволил единствено 3 провали. Представянето му в тазгодишното издание на Индиън Уелс е едно най-силните откъм резултати за сканавеца на равнище Мастърс като през днешния ден се класира за четвъртфинал, след оспорван конфликт против Гаел Монфис с резултат 3:6, 7:6(3), 6:4.

Срещата стартира с равностойни подавания, като до шестия гейм и двамата нямаха благоприятни условия за поврат. Чак при 3:2 видяхме първата опция за пробив, от която ветеранът незабавно се възползва и без доста драма пое контрола в сета. Играта на французина се подвигна фрапантно и предлагайки ни значително уинъри, съумя да задържи преднината си, като по този начин някогашният номер 6 поведе с 6:4.

Вторият сет бе мощен и за двамата от позиция на сервис играта им. В петия гейм Монфис имаше брейкпойнт пред себе си, както и в осмия, но за Рууд, но нито един от тях не се възползва от него и по този метод се стигна до тайбрек. Още в самото начало скандинавецът поведе с 2 точки, което му обезпечи солидна преднина. Норвежецът съумя да поддържа темпото си и да завоюва дългия гейм със 7:3, както и да остане в играта.

Началото на последната част ни предложи същинска конспирация. Още във втория гейм Ла Монф бе покрай това да поведе с пробив, само че в по-високо ранкираният конкурент не му разреши. За сметка на това в идващото подаване Рууд бе този, който съумя да поеме контрола в сета. Въпреки това, някогашният номер 6 не бе подготвен да се съобщи и още в идващия гейм от сервиса на съперника си имаше брейкпойнт пред себе си, но младостта и силата на трикратния " мейджър " финалист му разрешиха да удържи на мощната офанзива на французина. Поддържайки преднината си до самия край, Рууд завоюва и последния сет с 6:4.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР