Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Новак Джокович

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович с нова безпроблемна победа в Астана

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка от сериите АТП 500 в Астана (Казахстан) с награден фонд 2 милиона $.

Поставеният под номер 4 Джокович реализира безапелационна победа над Ботик ван де Задхсхулп (Нидерландия) с 6:3, 6:1 за 71 минути. 21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем поведе с 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част направи серия от шест следващи гейма, с цел да победи. Така белградчанинът продължава с впечатляващото си показване в конкуренцията, като в първите си два мача е изгубил единствено шест гейма, откакто през вчерашния ден започва с 6:1, 6:1 против Кристиан Гарин (Чили). 

Сърбинът, който е седми в света сега, през предходната седмица завоюва 89-а купа в кариерата си в Тел Авив без изгубен сет. С триумфа в Израел той стана първият тенисист през сезона с трофеи на клей, на трева и на твърда настилка в зала.

За място на полуфиналите Джокович ще срещне руснака Карен Хачанов, който отстрани деветия подложен Марин Чилич с 2:6, 6:3, 6:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР