Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) елиминира

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) елиминира
Коментари Харесай

Анди Мъри се разправи с Циципас в Щутгарт

Бившият номер 1 в международната класация Анди Мъри (Великобритания) отстрани лидера в схемата Стефанос Циципас (Гърция) и се класира за полуфиналите при дебютното си присъединяване на шампионата по тенис на трева в немския град Щутгарт с награден фонд 770 хиляди евро.

35-годишният Мъри завоюва със 7:6(4), 6:3 за 100 минути, откакто не позволи пробив в срещата.

Петият в международната класация Циципас имаше сетбол при 6:5 гейма и сервис на противника, само че не се възползва, а в последвалия тейбрек шотландецът дръпна с 5:3 точки и не позволи да бъде застигнат.

Във втория сет Мъри осъществя единствен брейк за 4:2 и това се оказа задоволително за първия му триумф над състезател от топ 5 на класацията на АТП от ноември 2016 година. 68-ият в света сега островитянин доближи и до втория си полуфинал за сезона след шампионата в Синди през януари.

" Атмосферата беше фантастична. Трибуните бяха съвсем цялостни, времето беше прелестно, отлични условия за игра на тенис. Мисля, че се оправих добре ", разяснява Мъри.
 Какво се случва с Рафа Надал?
Какво се случва с Рафа Надал?

Ето детайлности

" Той сервираше необикновено в първия сет. Не мисля, че имах доста шансове, само че значимото беше, че когато той получаваше опция при моето подаване, аз се справях. Изиграх стабилен тайбрек, усещах се постоянен при разиграванията и постоянно диктувах точките. Като цяло се показах на много високо равнище ", добави той.

Шампионът в Щутгарт през 2019 година и номер 2 в схемата Матео Беретини (Италия) осъществя поврат против сънародника си Лоренцо Сонего и завоюва с 3:6, 6:3, 6:4 след 2:19 часа игра.

Десетият в света Беретини направи основен пробив за 2:1 в третия сет и резервира преимуществото си до края.

За място на финала миналогодишният вицешампион на " Уимбълдън " ще се изправи против представителя на домакините Оскар Оте, който завоюва без игра против отказалия се поради физически проблем французин Бенжамен Бонзи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР