Бившият ни национален треньор в шорттрека Асен Пандов е един

...
Бившият ни национален треньор в шорттрека Асен Пандов е един
Коментари Харесай

Български треньор замесен в бронза на Италия в шорттрека

Бившият ни народен треньор в шорттрека Асен Пандов е един от " виновниците " за бронзовия олимпийски орден на мъжката щафета на Италия. Специалистът работи на Апенините от края на 2016 година, като първо бе помощник-треньор, а след Олимпиадата в Пьончан стана основен ментор на мъжете, като изкара 3 години отпред на отбора.

Под негово управление националите на имат медали от европейски и международни шампионати, както и от Световни купи.

Този сезон италианската федерация върна още веднъж отпред наставника Кенан Гоудек (Канада), който пожела Пандов за своя дясна ръка. С тима в последните няколко месеца е и още един български треньор - Кирил Пандов.

Тандемът Гоудек-Пандов завърши олимпиадата с два медала - сребро в смесената щафета и бронз на мъжете на 5000 м, където преди тях финишираха единствено тимовете на Канада и Корея. На финален пост за щафетата Пиетро Сигел се пребори с руснка Семен Елистратов, като фотофиниш отреди орден за отбора от Ботуша.

Италия има още 2 оценки - злато на 500 м и сребро на 1500 м на звездата при дамите Ариана Фонтана, която обаче се приготвя настрана.

У нас Асен Пандов изведе Катрин Маноилова до първите медали на наша кънкьорка от зимни олимпийски юношески игри - два бронза от Лилехамер през 2016 година, няколко месеца, преди да замине за Италия, написа " Монитор ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР