Бившият национален селекционер Красимир Балъков даде пространно интервю пред “Тема

...
Бившият национален селекционер Красимир Балъков даде пространно интервю пред “Тема
Коментари Харесай

Балъков: Разочарован съм от това как напуснах националния

Бившият народен селекционер Красимир Балъков даде просторно изявление пред “Тема Спорт”. В него той приказва по голям брой въпроси, като не пропуща да означи, че е афектиран от метода, по който завърши престоят му отпред на “лъвовете”. Той се стопира на избора на Димитър Илиев за Футболист на годината, обстановката във футбола ни и концепциите си за развиването му.

“Не мога да вдишвам без футбол. Продължавам да работя по своята идея за юношеския футбол. България се нуждае от нова визия за играта. Общувал съм с доста хора, натрупал съм познания, които мога да приложа. В нашата страна има доста футболен материал. Проблемът е, че манталитетът ни в някои сфери е неконструктивен.

Не сме отворени към промени, доста мъчно се решаваме на такива. Някак си не имаме вяра в практиките, които се ползват от години в чужбина. Няма визионери. Всеки желае да завоюва бързо пари и нещата да се случват на момента. Не става по този начин. Консервативна нация сме и не сме доста отворени към промени. Нямаме и нужното самообладание. За да започнеш да печелиш от футбол, са нужни най-малко пет години. Това е интервалът, в който създаваш играчи”, споделя Балъков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР