Бившият национал на ФРГ Бернд Хьолценбайн е починал на 78-годишна

...
Бившият национал на ФРГ Бернд Хьолценбайн е починал на 78-годишна
Коментари Харесай

Почина световният шампион с Германия Бернд Хьолценбайн

Бившият национал на Федерална Република Германия Бернд Хьолценбайн е умрял на 78-годишна възраст. Това от тогавашния му клуб Айнтрахт Франкфурт, цитирайки фамилията. От написаха, че Хьолценбайн е умрял в понеделник, обкръжен от роднините си.

Крилото има 40 мача за националния отбор, в които е вкарал 5 гола. Сред тях е и изравнителното попадение за 2:2 във финала на Евро’76 против Чехословакия – мач, който Федерална Република Германия загуби след осъществяване на дузпи.

Две години по-рано във финала на Мондиал 1974 Хьолценбайн завоюва дузпа след конфликт с нидерландеца Вим Янсен. От нея Паул Брайтнер изравни за 1:1, а след това Герд Мюлер вкара за 2:1. Така Федерална Република Германия сспечели международната купа. Дузпата постоянно е предизвиквала разногласия, само че Бернд Хьолценбайн постоянно е твърдял, че е имало контакт и не е симулирал.

Футболистът е прекарал по-голяма част от кариерата си в Айнтрахт Франкфурт, с който печели Купата на УЕФА през 1980, както и три Купи на Германия. Той държи и върха на клуба по вкарани голове със 160.

Крилото отиде в Съединени американски щати през 1981 година, където играе във Форт Родърдейл Страйкърс и Мемфис Американс. После той се върна във Франкфурт и работи в управлението на Айнтрахт.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР