Бившият национал Мартин Петров, който е водеща фигура в екипа

...
Бившият национал Мартин Петров, който е водеща фигура в екипа
Коментари Харесай

Мартин Петров: Бяхме за последно на Евро 2004, а вижте коя година сме сега

Бившият национал Мартин Петров, който е водеща фигура в екипа на претендента за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, приказва пред Sportal TV по отношение на действителностите в родния футбол.

" Екипът на Бербатов няма да се откаже! Това сме го показвали на терена - постоянно сме се борили до дъно. Всички компликации, които са били пред нас, сме ги преодолявали, без значение какви са били. Няма да се откажем, тъй като считаме, че с опита и контактите си можем да допринесем доста за българския футбол. Един Бог знае по какъв начин ще се развият нещата, само че няма да се откажем. Ще създадем всичко по силите си законно да спечелим тази борба.

Знаете коя година беше, когато вкарах гола на европейското, вижте коя година е в този момент. Когато ние бяхме в националния тим, не ни доближиха постоянно по две-три точки да се класираме, хайде от време на време малко повече. Една година бяхме трети с двайсет и няколко точки, от другите групи тимове с по 16-17 точки се класираха. А сега въобще не приказваме за класиране на националния тим! Това е самата истина. Колко следващи години приключваме от пет тима на четвърто място, от шест тима на пето място? Въобще не можем да се доближим.

Ако някой счита, че футболът ни не се нуждае от смяна, не знам какво да му кажа. И Димитър, и Стилиян, и Мартин са бойци - постоянно сме се борили, все пак. Винаги сме се борили против травми, компликации, трето, четвърто. Въпреки многото рецензии от публицистите, сме продължавали. Една от огромните болки ми е, че не успяхме да се класираме на различен конгрес, тъй като постоянно сме оставяли сърцето си на терена и сме го желали. Да, за жалост единствено на един конгрес се класирахме. Но би трябвало да се промени нещо, с цел да може българският футбол да се развива. 

Не желая да звуча сериозно, само че това е истината. Не виждам сега по какъв начин можем да се борим с огромните тимове. Ако желаеме да се радваме на победи над тимове като Гибралтар, Фарьорските острови или Лихтенщайн и да бием камбаните, че сме постигнали нещо огромно - за мен това не са победи, извинявайте. Едно време такива тимове ги биехме с разлика. Да пристигна Грузия и да ни вкара пет гола… В момента Грузия във футболно отношение е пред нас, лампичка не светва ли на някого? Убеден съм, че смяната ще пристигна ", сподели някогашният нападател на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР