Бившият наставник на ЦСКА Миодраг Йешич е загинал в жестока

...
Бившият наставник на ЦСКА Миодраг Йешич е загинал в жестока
Коментари Харесай

Миодраг Йешич загина в жестока катастрофа

Бившият ментор на ЦСКА Миодраг Йешич е умрял в жестока злополука на 64-годишна възраст, оповестяват сръбските медии. Той ще остане вечно в историята на армейците, откакто през 2005 година изведе клуба до юбилейната 30-а шампионска купа.

Инцидентът е станал на прав сектор на пътя Рума – Ярак в сръбския район Срем, в южната част на самостоятелна област Войводина, като към момента не е ясна повода за злополуката. Автомобилът, в който Йешич се е возил самичък, е изцяло премазан. Предполага се, че той изгубил надзор, навлязъл е в насрещното придвижване, и се блъснал челно в камион.

В кариерата си на футболист, Генерала, както е прочут измежду почитателите на ЦСКА, играе в три клуба – Партизан, чийто младеж е, а по-късно в турските Алтай Измир и Трабзонспор. За националния тим на Югославия има 8 мача и 2 гола.

Като треньор той е първенец на България с армейците през 2005 година, а също по този начин два пъти притежател на Купата на България – през 2006-а с алените и през 2008-а с Литекс. Също по този начин е повторен притежател на Суперкупата с Литекс през 2007 и 2008 година Едни от най-паметните мигове в кариерата му са успехите с ЦСКА над Ливърпул и Леверкузен с по 1:0, както и класиране за груповата фаза на шампионата за Купата на УЕФА през 2007 година

Ръководството на ЦСКА излезе със следното известие:

„ Днес ненадейно загубихме един от сполучливите треньори на ЦСКА, останал в историята като наставника, спечелил 30-ата " армейска " купа. Миодраг Йешич е умрял в пътен случай. Престоят му на “Българска войска ” ще се запомни и с победи над Байер Леверкузен и Ливърпул на „ Анфийлд “.

Почивай в мир, Генерале! "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР