Бившият наставник на Рома Фабио Капело разкритикува остро играта на

...
Бившият наставник на Рома Фабио Капело разкритикува остро играта на
Коментари Харесай

Капело: Рома трябва да играе в схема 9-0-1

Бившият ментор на Рома Фабио Капело разкритикува остро играта на “вълците” в срещата с Милан. Италианският експерт предложи на Еузебио Ди Франческо да подреди състава си в скица 9-0-1, с цел да употребява цялостния капацитет на своите футболисти. В последния кръг от Серия “А” Рома позволи проваляне от Милан с 2:1 в последната секунда, а Капело изгледа срещата от трибуните на “Джузепе Меаца”.

#RassegnaStampa | #Capello consiglia la #Roma: “Serve più grinta e personalità”. Poi sul modulo…https://t.co/153uq1jjN2
— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) 4 септември 2018 година
“Първото и второто полувреме сред Милан и Рома бяха доста разнообразни. Не харесах играта на Рома. Сякаш не играеха, а гледаха от близко какво се случва на терена. Преди гола на Кутроне имаха няколко шанса да завоюват мача. Резултатите не зависят доста от групировката. Рома би трябвало да играе по друг метод през първото полувреме, с цел да побеждава”, стартира Капело.

“Трябва да бягаш 90 минути и да играеш нападателно. Ако Ди Франческо играе с 9-0-1, всички по терена ще се раздават на 100% както в офанзива, по този начин и в отбрана. Рома би трябвало да излиза на терена с по-голяма сигурност, предпочитание и експанзия, с цел да употребява цялостния си потенциал”, приключи опитният експерт, извел Рома до Скудетото през 2001-ва.
Серия А 3 кръг, петък 31 август  Милан 2:1краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР