Бившият наставник на Реал Мадрид Рафаел Бенитес смята, че не

...
Бившият наставник на Реал Мадрид Рафаел Бенитес смята, че не
Коментари Харесай

Рафа Бенитес: По времето ми в Реал Мадрид самите играчи издаваха информация на медиите

Бившият ментор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес счита, че не е отговорен за неуспеха си отпред на отбора. Той пое тима през лятото на 2015-а година, само че след единствено 6 месеца беше уволнен. Под негово управление съставът загуби с пагубното 0:5 от Барселона, а след това беше изхвърлен от Купата на Испания поради административния гаф с стартирането в игра на другояче санкции Денис Черишев. Отделно имаше информации за разкол в съблекалнята.

“Когато дойдох в клуба, Карло Анчелоти таман си беше тръгнал - описа Бенитес пред “Кадена Сер ”. - Той беше построил доста положителни взаимоотношения с футболистите, поради което идването на моя екип изглеждаше все едно влизаме в съблекалнята с бич. Атмосферата към този момент не беше добра поради напускането на Касийяс, налагането на Навас, ареста на Бензема и така нататък Ситуацията беше комплицирана ”.

“И когато нещо не върви, кой заплаща сметката? - продължи треньорът. - Аз, несъмнено. Трябваше да работя и с Кристиано Роналдо, а вие го знаете какъв беше. Проблемът обаче идва, когато би трябвало да се справяш със седмина като него. Когато някои от тях не играят, те не са щастливи. И незабавно дават информация на медиите. Този, който остане измежду запасите, стартира да се съмнява в теб, а този, който пък е на трибуните, към този момент е проблем. И това, че преднамерено се свързват с публицисти и им споделят неща “от кухнята ”, към този момент е нещо съществено. Нуждаех ли се от поддръжка от управлението? Това, което се споделяше, е едно, само че стореното - напълно друго. ”

“По моето време в Реал не ни оставяха да печелим. Бяхме първи в групата си в Шампионската лига. Освен това отборът ни превъзхождаше противниците чисто физически. За Купата на краля ни отстраниха поради административна неточност, и то в случай, че аз три пъти предизвестих, че Черишев не може да играе. И след това остана усещане, че аз съм отговорен. Когато напуснах, бяхме на 2 точки зад Барса при мач по-малко. Два месеца по-късно Реал към този момент беше на 12 точки зад Барса ”, приключи Бенитес.

Тогава Бенитес беше завещан от Зинедин Зидан, който завоюва три трофея от ШЛ.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР