Бившият наставник на Лионел Меси в Барселона Джосеп Гуардиола продължава

...
Бившият наставник на Лионел Меси в Барселона Джосеп Гуардиола продължава
Коментари Харесай

Гуардиола: Меси е сред най-великите в историята

Бившият ментор на Лионел Меси в Барселона Джосеп Гуардиола продължава да счита, че аржентинецът е №1 в историята на футбола. Спечелената от нападателя международна купа в този момент е следващият коз в интерес на съперниците на тази теза при разногласията с критиците на играча.

“Всеки си има мнение, само че никой не може да оспори това, че Лео се подрежда до най-великите ”, съобщи мениджърът на Манчестър Сити през днешния ден.

“За мен той и преди си беше над всички. Трудно ми е да осъзная по какъв начин може един футболист да реализира нещо такова. Хората, които са гледали Алфредо Ди Стефано и Марадона, си имат тяхно мнение, само че при тях има и някакво възприятие на прочувственост. Дори в случай че в този момент Меси не беше вдигнал международната купа, моето мнение нямаше да се промени ”, добави Гуардиола.

След края на Мондиала клубният футбол последователно се завръща. Утре Сити излиза против Ливърпул в дерби от шампионата за Купата на лигата в Англия. Пеп разкри, че някои от прибиращите се от Катар негови национали са в по-добра форма от тези, които не бяха на Мондиала. “Гражданите ” бяха с общо 16 представители на шампионата. Наставникът изясни, че първенецът Хулиан Алварес ще получи отмора в порядъка на 7-10 дни.

По време на финалите в Катар испанецът подписа нов контракт с Манчестър Сити, като днешната му среща с медиите беше първата след парафирането на договора.

“Не ми стигат думите, с цел да изразя своята благодарност към управлението за доверието, което ми гласоподава - признателен е Гуардиола. - Признавам, че трофеят от Шампионската лига е този, който доста желаеме да спечелим. Разбира се, че интервалът ми тук няма да е приключен, в случай че не вдигнем купата. Но това не е единствената причина, заради която продължих контракта си. Ще направя всичко допустимо, с цел да побеждаваме. Ако аз не съумея, имам възприятието, че тези след мен ще се опитат и в някакъв миг, рано или късно, клубът ще завоюва ШЛ. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР