Бившият наставник на Левски - Димитър Димитров - сподели мнението

...
Бившият наставник на Левски - Димитър Димитров - сподели мнението
Коментари Харесай

Херо с анализ на Левски и признание, че помага на Мъри: Без добър нападател не става

Бившият ментор на Левски - Димитър Димитров - показа мнението си за обстановката в " синия " клуб. Херо не скри потребността на отбора от класен нападател. 

" Никак не съм сюрпризиран от спецификата и мащабите на лятната селекция в Левски , само че с цел да се детайлизира процеса, би трябвало да се върне лентата обратно. През зимният трансферен прозорец не бе притеглен по този начин наречения голаджия и сега очевидно се вършат старания в тази посока.

Проблемите на Левски в завършващата фаза не са загадка за никого. Не става въпрос единствено за неналичието на изявен стрелец. В дефицит на време и пространство би трябвало да вземеш най-точното и бързото решение и там към този момент си проличава класата на един футболист, а от там и на тима. Да се осъществят усилият на целия тим, това е в последна сметка задачата. Последният пас и завършващия удар, в случай че тези два съставния елемент куцат, жалко за напъните на останалите. Разбирам Стоилов, че му е тежко и мъчно, тъй като Левски в действителност има проблеми.

Принципно може да се играе и без чиста деветка. Но за дълъг интервал от време, това не е целесъобразно. Излизал съм без таран, само че когато го е изисквала обстановката. Срещу Хофенхайм в Разград при успеха на Лудогорец с 2:1 бе подобен случай. Те играяха класическо 3-5-2 и аз сложих на първо време Марселиньо с напътствие да бъде оптимално надалеч от тяхната отбрана. И крилата ни Лукоки (Бог да го прости) и Вандерсон трябваше да са на тяхната защитна линия и откакто нападателя ни се издърпа обратно, тяхната тройка няма кого да затвори. Няколко пъти ги хванахме по този начин. Играл съм и с необятен фронт на 4-4-2, само че концепцията без нападател е сложна за осъществяване.

Офанзивните играчи от 3-5-2 в 4-4-2 си желае струпване и тактически тренировки. Не става на анализ и да го напишеш на дъската. Много занимания трябват и футболистите да знаят при едното и при другото какви са са им изходните позиции при разнообразни обстановки. С тактически грамотни играчи е по-лесно, само че отново се желаят доста повторения в тренировките.

Виждам, че името ми се намесва при информациите за възможни нови попълнения в Левски. Истината е, че Станимир Стоилов като ми изброи няколко следени футболисти и аз от време на време си споделям мнението. Него го заболяват очите от гледане на видеа. Познато ми е това, само че е неизбежно. Иска се доста гледане, доста нюх и усет.

Безспорно привличането на Ивелин Попов за офанзивата е попадение. Той е сложен футболист с опит рутина и високо за равнище България. Може да играе и деветка, както и зад нападателя, вляво и вдясно на фланговете, общо взето на на всички позиции в линията на офанзивата, че и по-назад. Предстои да разберем Стоилов къде ще го употребява. С оглед капацитета, който има Левски и в случай че не се откри централен нападател, може да го употребява и като подобен. Очаквам след първите мощни мачове Попов да провокира полемика и да се върне в националния тим и да се получи по този начин, че в отбора на Ясен Петров от шести номер нататък да са футболисти на Левски. Филип Кръстев към този момент не е за младежите. Като ентусиаст го споделям. Както са обиграни всички Левски и се пренесат като игра и хрумвания, това ще е от изгода за националния тим.

На " Герена " на този стадий не могат да си разрешат да ротират. Отсътствието на двама офанзивни футболисти, както беше в последния кръг с Лудогорец, не е желателно. Няма широчина към този миг.

Без Уелтън остротата и скоростта се губят, той имаше във визитката си и позицията централен нападател, само че е видно, че не му е там силата и заради габаритите му. Била Бари, колкото и да съм внимателен, какво да кажа... Той може да изтича 3 мача един след различен, само че най-после се гледа КПД-то. Стоилов просто няма други играчи на този пост. Бари тича, пресира, комбинира, само че в случай че се откри по-добър вид за неговата позиция, не го виждам в стартовия състав на различен пост, примерно като дясно или ляво крило. Външните халвове постоянно би трябвало да могат да преодоляват противник " ек на ек ", при него това е мъчно осъществимо, а това няма по какъв начин да се учи занапред в подготвителен развой.

Не позволявам Левски да вземе централен нападател от българското състезание. Клубовете не желаят да дават играчи без пари или пък с алтернатива за % от възможна продажба през Левски. А на " Герена " в настоящето си положение, не са способни да купува който и да било, пък и по-късно да дават добли заплати.

Остава разновидността за деветка от чужбина. Трябва шанс, а преди този момент и взор. Става въпрос за голям труд и доста контакти. При такива играчи има риск, а това важи и за клубове с милионни бюджени, които следят скъпи играчи. Те също позволяват бърка, а образците са доста. На други постове да вземеш добър състезател без пари, може да се мине сред капките и някак неусетно от акулите да вземеш порядъчен таран Но при централните нападатели към този момент е друго, там класни играчи не се изпускат. В Черноморец преди време взехме Шаешу, който стигна цена 8 милиона евро в Турция, други такива бяха Жужу, Боли, Платини. Но даже да имаш око и контакти и шанс, постоянно самите футболисти не са съгласни да играят в България.

Така, че по никакъв начин не съм изумен, че в края на изтеклия сезон Станимир Стоилов приземи както шефовете, по този начин и цялата синя общност. Публиката не може да чака подвизи от Левски. Чудесата бяха до тук, тъй като за по-голямо равнище се идискват повечко класни реализатори и Стоилов май искаше да каже тъкмо това.

Парите не играят, само че качеството коства пари. Ето, в случай че Бари в случай че беше вкарал на финала за купата това състояние в първото полувреме, морално сринатият тим на ЦСКА отиваше на резултат. Не е несъмнено, че по-скъп и класен нападател щеше да я вкара, само че бе по-голяма бе вероятносттна. При алените има някаква утъпката пътека за футболисти на поста централен нападател, примерно Каранга беше класа за българското състезание ", разяснява Херо пред " Тема спорт ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР