Бившият народен представител Иван Сотиров заяви в ефира на Нова

...
Бившият народен представител Иван Сотиров заяви в ефира на Нова
Коментари Харесай

Бивш депутат: България продължава да е осеяна с паметници на окупационна армия

Бившият депутат Иван Сотиров съобщи в ефира на Нова телевизия, че България продължава да е осеяна с монументи на окупационна войска, която е наложила по принудителен, жесток метод, незаконен комунистически режим.
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 96
Сотиров посочи, че в България фашизъм не е имало и това е открито от всички авторитетни историци. „ Тук се приказва за някакво избавление на България от фашизма, България е ръководена от държавното управление на Константин Муравиев, едно държавно управление, което е водело диалози за излизане от Пакта ”, съобщи Сотиров.

Според Биляна Коцакова от Гражданската самодейност за разглобяване на Паметника на Съветската войска съдът жонглира с описаните в закона термини. „ Категорично не е правилно, че нищо не е ясно. Категорично не е правилно, че би трябвало да бъде издадена заповед за разглобяване, тъй като в тази ситуация Областна администрация работи като упражняваща правата на ръководство на държавно имущество. Това значи, че това е обект, който е благосъстоятелност на страната все още, тъй като има формиран акт за държавна благосъстоятелност. Актът е публикуван 4-5 години преди изобщо да бъде построен обектът.

По думите ѝ екип от инженери и ваятел са създали проучване на фигурите от паметника, от което е установено тяхното доста неприятно положение и заплаха да причинят вреди от рухването им.

За аналогиите сред Паметника на Съветската войска и този в Австрия, Сотиров съобщи, че паметникът във Виена е със статут на войнишки, където са починали хиляди червеноармейци. „ Той не е на някаква войска освободителка ”, съобщи Сотиров.

По думите му смисълът от демонтажа на Паметника на Съветската войска е да се покаже еманципацията на българския политически хайлайф, на ръководещите, които се декларират като евроатлантици.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР