Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев даде интервю за Тема

...
Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Сакалиев: ЦСКА не се доказа в големите мачове, но е нормално да се надяваме на титла

Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев даде изявление за " Тема спорт ", в което приказва за представянето на " армейците " през пролетния полусезон и на централните нападатели в състава на Любослав Пенев. Ето какво сподели Саката пред сътрудниците:

Г-н Сакалиев, какви са усещанията ви от играта на ЦСКА при новия треньор Любо Пенев?

- Началото беше доста мъчно. В първия мач с Черно море (0:2) бяхме като разграден двор. Постепенно обаче нещата започнаха да се стабилизират. Във безконечното дерби отново бяхме малко плахи. Но това по-скоро се дължи на обстоятелството, че подготовката беше водена от различен треньор. Впоследствие, откакто Любо Пенев пое ЦСКА, нещата започнаха последователно да се надграждат и в общи линии се получават до този миг. Безспорно ЦСКА играе по-офанзивно и основава повече положения. Най-много ми хареса второто полувреме против Етър. Тогава съставът стоеше сносно, играеше доста грамотно тактически. Вижда се, че има израстване в самия жанр на игра. А с успехите идва и повече самочувствие.

Как оценявате представянето на младите Турицов и Антов, които са налагани като титуляри?

- Още е рано за по-генерални изводи. Това, че им се дава късмет, значи, че имат качества. Колкото повече млади момчета играят в първия тим на ЦСКА, толкоз по-добре. Антов получи и повиквателна за националния отбор, тъй че би трябвало да се възползва от получения късмет.

Какво е мнението ви за централния нападател на отбора Али Coy?

- Още през есента говорихме, че на ЦСКА му би трябвало същински класен нападател. Coy е добър футболист, само че в идните мачове от плейофната фаза на шампионата ще си проличи най-ясно дали е от това качество, което е належащо на тима. ЦСКА постоянно би трябвало да има класен състезател на върха на офанзивата си, който освен да бележи доста, само че и да комбинира, да прави асистенции, да има съществено въздействие на терена... И най-важното - да прави разликата в огромните мачове. Защото против по-скромните тимове всеки може. Coy на процедура игра мощно против по-непретенциозните противници. Поне в досегашните дуели. Така че ми се коства рано да го оценяваме. След две седмици предстоят две следващи гостувания в Разград и там ще си проличи...

В тази връзка смятате ли, че ЦСКА има още какво да демонстрира в дуелите с директните си съперници?

- Да. ЦСКА не се е потвърдил в огромните мачове този сезон. Показателно е, че не победихме Левски и Лудогорец, а и като цяло против водещите отбори имахме усложнения. Дано с Лудогорец за купата и шампионата ЦСКА да покаже друго, по-добро лице. Аз най-малко от много време не съм виждал Разград да е толкоз невпечатляващ. Те са се изчерпали доста. Не демонстрират мощни игри и това е плюс за ЦСКА. Съвсем обикновено е да се надяваме на купа. Разликата не е чак толкоз огромна и ЦСКА има своите причини. Очаквам тимът да е до последно в борбата. И въпреки всичко, с цел да бъда справедлив - считам, че е по-реалистично да не завоюва купата.

На " Армията " им върви с централните нападатели напоследък - Каранга, Мауридес, в този момент и Coy бележи много. Кой от тях е най-хубавият съгласно вас?

- Каранга, въпреки и да не беше от вида нападатели, които одобрявам. Все отново осъществя много голове и го правеше и във значими мачове. Играчът на този пост в ЦСКА чисто и просто би трябвало да бележи постоянно. Това е критерият. А и да асистира интензивно, да не е единствено потребител.

А какви бяха усещанията ви от Мауридеш?

- В началото потегли сносно, само че в хода на главните мачове се видя, че той не беше играчът, за който го помислихме. Може и друга причина да е имало, само че формата му спадна. Добре е, че откри общ език с управлението и се стигна до разлъка. Нямаше смисъл Мауридеш да остава в ЦСКА.

Кой от футболистите се отличава напролет?

- Тиаго ми прави доста положително усещане. Далеч не е по този начин въздържан, както през есента. Играе много по-креативно и стимулирано. Показва мощно показване. На мен ми харесва и Джеси, който се отличава с по-нестандартната си игра. Допада ми поради своята импровизация, въпреки да не е най-ефективният в състава.
 ЦСКА приготвя вложения за реновирането на стадион
ЦСКА приготвя вложения за реновирането на стадион " Българска войска "

Така твърди вестник " 24 часа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР