Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов обсъди

...
Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов обсъди
Коментари Харесай

Бербатов: Знаех, че във Висшата лига ще трябва да използвам мозъка си още повече

Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разиска идването си във Висшата лига, бъдещето на Хари Кейн и опцията да стане треньор.

Когато си млад състезател, си мислиш, че знаеш всичко, тъй че чаках тимове като Барселона и Реал Мадрид да ме желаят. Моят сътрудник ми сподели: " Ами, никой от тези отбори не те търси, по тази причина се успокой ". Вместо това ми заяви, че Тотнъм ме желае. Честно казано, не знаех доста за Висшата лига и Спърс, защото се бях концентрирал върху моя си свят в Германия. Но започнах да проследявам " шпорите ", с цел да видя какъв брой са положителни. Агентът ми пък ми сподели, че това е моментът да си потегли и да отида при тях. Трябваше да се напасна към скоростта на Висшата лига и физиката там. Видях играчи, които не бях срещал в Будеслигата. Сякаш бяха на боди билдинг и си мислех: " Какво се случва? " Знаех, че ще би трябвало да употребявам мозъка си още повече. Това беше предизвикателство. Нуждаех се от няколко месеца, с цел да ме одобряват новите ми съотборници. Бях малко свенлив, не говорех прекалено много. Взаимоотношенията ми с Кийно... не си общувахме доста, само че разбирателството ни на терена...не мога да го обясня, то просто се получаваше.

Тъжното във футбола е, че още преди дълго време е било открито кои са огромните клубове. Винаги ще имаш обстановка като в Тотнъм, чиито най-хубави футболисти би трябвало да избират дали да останат там, или да преминат в огромен клуб. Точно същото е при Хари Кейн сега. Той ще е на кръстопът, чудейки се: " Какво да върша в този момент? " В момента обстановката може би е сложна поради ковид и парите, само че той е в безусловно същото състояние, в което бях и аз. В главата си от време на време той може би не се усеща на вярното място. Моята глава отвреме в точния момент не беше на подобаващото място. Как може да бъде? Не желая да слага тима си в позиция, в която ги напущам в края на трансферния прозорец и ги оставям без заместител. Но това ще се случи и след мен доста пъти с много играчи. Най-болезнената част е, че последният трофей на Тотнъм е, от когато аз и Джърмейн Дефоу бяхме там. Това ще се загатва непрекъснато и ще ядосва хората, че неналичието на титли е основният проблем за футболисти като Кейн, който е капитанът на Англия и не става по-млад. Но когато остарее, той ще желае да каже на децата си: " Вижте какво завоювах ".

Dimitar Berbatov has urged Harry Kane to leave Tottenham for Manchester United.

Just like he did pic.twitter.com/ohpwev7JBx
— Goal (@goal) May 3, 2020
Няма да ми е елементарно да бъда ментор. Всички футболисти си мислим, че ще сме огромни треньори, което, несъмнено, е надалеч от истината. Вече разполагам с " А " лиценз и уповавам се, че по-късно през годината ще пристъпя и към " Про " лиценз. Никога не знаеш. Искам най-малко да съм квалифициран за бъдещето, каквото и да е то. Ако ще бъда треньор, ще знам, че съм квалифициран. В момента обаче извозвам повече време с децата и фамилията ми ", разяснява Бербатов пред BBC Radio 5 Live.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР