Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов коментира уволнението на Маурисио

...
Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов коментира уволнението на Маурисио
Коментари Харесай

Бербатов: Странно решение на Тотнъм, но Моуриньо е перфектен за тях

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов разяснява уволнението на Маурисио Почетино като управител на тима и назначението на Жозе Моуриньо на негово място.

“Странно решение, само че нещата се нуждаеха от смяна. Това беше огромна изненада за мен, не го чаках. Не мисля, че някой го е очаквал. Тотнъм си имаха своите проблеми, само че уволнението на Почетино ми се коства необичайно. За мен той беше съвършеният човек за клуба. След известно време идва миг, в който се нуждаеш от смяна, за какво свикваш с избрани неща, достигаш капацитета си и спираш да прогресираш. Когато това се случи, би трябвало да направиш смяна и да, несъмнено тимът е навлязъл в застой. Това не е удобно и за двете страни, тъй че те се разделиха. Аз обаче скърбя за това тяхно решение.
 Денят, който може да дефинира Почетино, Тотнъм и Моуриньо “Шпорите” откриха съвършения за тях нов управител. Това ново назначение, както всекидневно става при идването на нови наставници, ще внесе нов живот в тима, ще реорганизира нещата и хората ще стартират да се потвърждават. Футболистите би трябвало да са удовлетворени, тъй като ще играят под управлението на един от най-хубавите мениджъри в света и това е чудесна опция за тях. Ръководството очевидно си е мислело: “където и да отиде, той носи трофеи”, а Тотнъм има потребност от трофей, приказваме за това непрестанно. Той има нужния опит и може да им донесе трофей, с цел да усетят триумфа, да развият нрав на спечелили и да свикнат с това. Той към този момент е спечелил толкоз доста в кариерата си и ще е забавно да забележим дали към този момент е уталожен.
Dimitar Berbatov knows what it's like when Spurs sack a popular manager so we asked him for his take on Jose Mourinho stepping into Mauricio Pochettino's shoes in N17...
— Betfair (@Betfair) November 20, 2019 Помня по какъв начин сър Алекс Фъргюсън ни разправяше, че в по-късния стадий от кариерата си е уталожен и е мислел по-продължително върху нещата, с цел да не реагира толкоз импулсивно. Така че ще е забавно да забележим дали Моуриньо ще е същият в Тотнъм. Със своето CV и извоюваните титли, той си е извоювал правото да не търпи обиди по своя адрес. Ако проявиш почитание, той ще ти отговори със същото. Той го заслужава, тъй като се е потвърдил посредством всичките си победи. Футболистите ще желаят да му покажат, че могат да играят и ще мислят, че би трябвало да се потвърждават пред него. Той ще донесе нови хрумвания, нов метод на игра, нови извършения на тренировките и на всички играчи ще им се наложи да се проявят”, написа Бербатов в нормалната си колонка за Betfair.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР