Бившият нападател на Парма и на националния отбор на Аржентина

...
Бившият нападател на Парма и на националния отбор на Аржентина
Коментари Харесай

Ернан Креспо: Ако Аржентина спечели Световното първенство, трябва да благодари и на Италия

Бившият нападател на Парма и на националния тим на Аржентина Ернан Креспо счита, че неговите сънародници ще би трябвало да благодарят и на Италия, в случай че завоюват Световното състезание в Катар. 

„ За аржентинските деца, които обичат футбола, постоянно е имало една цел – да отидат в Италия, да се осъществят в Серия А и да станат идоли за италианските почитатели “, съобщи 47-годишният аржентинец пред вестник Gazzetta dello Sport. 

„ Няма значение, че испанската Ла Лига или британската Висша лига могат да се считат за по-зрелищни, ние в Аржентина желаеме да спечелим хората в Торино, Флоренция, Генуа или Неапол. За нас Италия е кей, както Буенос Айрес беше за емигрантите “, сподели още Ернан Креспо. 

„ Не знам дали ще спечелим Световното състезание, само че в случай че нашият народен тим успее, то част от благодарностите би трябвало да отидат и в посока Италия, която даде на аржентинските футболисти опцията да станат същински първенци “, добави Креспо. 

Аржентина се изправя против Саудитска Арабия в първия си мач на Мондиал 2022 на 22 ноември. След това за Лионел Меси и съотборниците му предстоят дуели с Мексико на 26 ноември и Полша на 30 ноември.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР