Бившият нападател на Мали и испанския Севиля Фреди Кануте направи

...
Бившият нападател на Мали и испанския Севиля Фреди Кануте направи
Коментари Харесай

Кануте: Принудиха ме да стана футболен агент

Бившият нападател на Мали и испанския Севиля Фреди Кануте направи забавно изявление, като показа, че надали не е бил заставен да стане футболен сътрудник.

Преди известно време Кануте основа своя лична мениджърска организация, която сега може да се похвали с клиенти като Патсон Дака (Ред Бул Залцбург), Муса Дженепо (Саутхемптън) и други млади играчи.

„ Никога не е било моя фантазия да имам организация и да ставам сътрудник, само че съвсем бях заставен да се занимавам с това”, разяснява някогашният нападател.

„ Винаги съм бил замесен в развиването на младите футболисти в Африка. Бях доста деен даже във времето, когато играех от 2005, 2006 година. Помагах им с екипировка, морална поддръжка и други сходни неща. Много рано обаче осъзнах, че някои сътрудници идваха „ отмъкваха” играчи и ги водеха в Европа, а по-късно не ги придружаваха и не се грижеха за тях по верния начин”, добави Кануте.

„ Понякога тези играчи бяха изоставяни още, когато се появеше първият проблем. Тези играчи ни търсеха и желаеха помощ. Така като завърших своята кариера си споделих, че ще продължа да оказвам помощ на юношите, само че и ще основа своя лична агенция”, сподели още малиецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР