Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Петър Курдов: При загуба от Лудогорец, Стоилов да си подаде оставката

Бившият нападател на Левски Петър Курдов разяснява пред " Тема Спорт " загубата на сините от Славия. Той уточни, че домакините са основали единствено един прекрасен миг в дуела и разкритикува играта на чужденците и работата на Станимир Стоилов. Курдов прикани Мъри да подаде оставка.

Мартин ВЛАДИМИРОВ

Г-н Курдов, Левски загуби с 1:2 от Славия на " Герена ". Как ще коментирате играта на сините в този мач?

Недостоен съм да разясня Мъри Стоилов. Този исполин не би трябвало да предстои на подобен. Сега следва и мач с Лудогорец в Разград, домакините ще го завоюват и по-късно не знам... Стоилов би трябвало непосредствено да си подаде оставката. И както споделих в шеговита форма, индивидът, който се грижи за стадиона, да го смени. Видях доста неща, само че в случай че посоча всички, след това мен ще атакуват поради този човек...

От 70 години сините не са имали такава серия от следващи дуели без победа...

Едно хубаво футболно нещо видях от Левски в мача със Славия. То беше при гола. Атака по фланга с съвършено центриране и хубаво попадение с глава на Ивелин Попов. Всичко друго бе игра, която не задоволява никого и резултатът беше явен. Слаба и трагична игра, а това става рецидив.

Как си обяснявате, че Славия стигна до триумфа с два точни удара към Пламен Андреев, а Левски с повече от дузина изстрели вкара единствено един гол?

Тези футболисти, които този човек (б.а. - Станимир Стоилов) и другият, който седи в ложата (б.а. - Наско Сираков), ги докараха, те би трябвало да им сърбат попарата. Българите отново ги няма в тима. Школата не действа вярно. Това е истината. Тези чужденци, които са в Левски, се вижда, че са третокласни футболисти, докарани по незнайни пътища

Те нямат класа. Играят до избран интервал и по-късно пукат гуми. На мен мощно усещане ми вършат тези, които бяха изгонени от " Герена ". Най-лошото е, че се гледа техният метод на живот, а не футболните им качества и по тази причина Левски беше на косъм да загуби мача от Спартак Варна. Здравко Димитров доста ми припомня по качества на един футболист, който хората назоваха " Радостта на народа " (б.а. Божидар Искренов).

Сините нямат подобен състезател сега. Рязък, нагъл, бърз, ексцентричен, притежаващ дрибъл. Това момче трябваше просто да го вкарат в вярната посока и да се тренира самостоятелно с него, а не да се издават единствено заповеди какъв е бил. Всеки има някакви пороци. Да не споделям някои от управлението какви са. Обикновените хора като мен си задаваме въпроса: Нямаме пари в клуба, само че отиваме на подготовка в Дубай? Но с подготвени пари е по този начин. Този човек (б.а. - Станимир Стоилов) е привикнал да му се угажда. Така беше и в Ботев Пловдив, в Литекс и на всичките места, където е бил. Винаги е желал някой да дава чували с пари и да се взимат футболист след футболист, само че нищо значимо не е оставил след него.

Виждате ли светлина в тунела и Левски да наподобява по друг метод напролет?

Смятам, че евротурнирите ще бъдат фантазия за Левски в настоящия му тип. Сините тотално се отдалечиха от шампионските си планове. Не знам по какъв начин ще се приближат до челната тройка, само че в България кардинално всичко е допустимо. Просто с тази игра Стоилов, в случай че има достолепие, би трябвало да си подаде оставката.
 Още неприятни вести за Станимир Стоилов
Още неприятни вести за Станимир Стоилов

Пореден състезател се контузи против Славия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР