Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият нападател на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Петър Курдов: Мъри е виновен за отпадането от Хамрун, беше неадекватен край тъчлинията

Бившият нападател на Левски Петър Курдов разяснява пред " Тема Спорт " резила на сините в Лигата на конференциите. Той се изрече остро за работата на Станимир Стоилов и уточни какво не е стигнало на столичани да отстранят малтийския си противник. Славният нападател приказва за грешките в играта на сините и какво би трябвало да се усъвършенства в тима.

Г-н Курдов, по какъв начин ще коментирате изненадващата загуба на Левски от Хамрун?

- С оглед на това, което се говореше през последните години за футбола в Малта, никой не очакваше, че Левски ще загуби. Не вярвахме, че ще се сгромолясат по този неподобаващ метод. Едва ли има някой, който е очаквал загуба навръх " Герена " от малтийски тим. През седмицата се наслушахме, че били сервитьори и дилетанти, само че в последна сметка момчетата надбягаха и надиграха Левски. При сините нещата не вървяха въобще. Да, имаше някакво превъзходство, само че в последна сметка патроните бяха халосни. За кой ли път се демонстрира тази българска уязвимост да не сме съсредоточени в края на мача. Тактически се видя, че Левски е към момента доста зелен.

Това ли беше най-слабият мач на Левски през последната година?

- Защо тъкмо той да е най-слабият? На дуела с Пирин какво беше? Същото. Много положения и един гол. Това би трябвало да се тренира, да се приключват майсторски офанзивите. Явно не се прави и както тренираш, по този начин и ще играеш. Преди дуела с Хамрун хората по трибуните чакаха погром, само че дуелът се успокои и гостите си напаснаха позициите. Играха устойчиво в отбрана и разчитаха на контри. Веднага си проличаха слабостите на сините и се видя, че в случай че не си решат мача до 30-ата минута, по-късно не се знае какво ще се случи. Така и стана против Хамрун. Да изравниш в 91-ата минута и незабавно да ти върнат гол в ответната офанзива...

Кой би трябвало да носи виновността за отпадането от Хамрун?

- Разбира се, че треньорът. Има още какво да учи. Независимо, че към този момент му бяха поставили короната на главата и му споделяха, че е най-великият. В моята шеговита форма преди време си споделих мнението. Не е загадка, че не храня положителни усеща към този човек, тъй като имам основателна причина. Кой различен да носи виновността, в случай че не треньорът? По едно време седеше несъответстващ край тъчлинията. Не знаеше какво се случва и не можеше да управлява мача. Беше безучастник, а да не приказвам за изявлението, което даде след мача. Хвана ме позор да го чувам. Не съм от хората, които ще му цепят басма. Българите имаме синдром да стартираме да изопачаваме всичко. Еуфорията ескалира, само че за какво не забележим огромните тимове по какъв начин играят? Защо печелят мачовете си? От Шпайдела (б.а. - Васил Методиев) помня, когато ни споделяше: " Кое е по-добре - да паднеш 0:1 или да завършиш 0:0? ". Когато се научим да се пазим да не ни вкарват голове, ще се научим да играем футбол. Това е максимата. Да попитам и за този човек, който се назовава притежател, за какво не излезе да отбрани тима, а се скри като първата мишка? Отново виждаме къде са слабите неща и не престават да се слагат същите футболисти. Не желая да имам предвид особено някой, само че всеки знае поради кого сините изгубиха. Направо беше смехотворно.
 Официално: Левски изиска преиграване на срещата-реванш с Хамрун
Официално: Левски изиска преиграване на срещата-реванш с Хамрун

Ето детайлности

Изигра ли неприятна смешка и отлагането на мачовете на Левски в шампионата?

- Разбира се. Ще дам още веднъж образец с нашето потомство. Играехме за трите купи и в евротурнирите. За какво им заплащат една шапка пари на тези негодници в този момент? Ще отсрочвам един, втори и трети мач... Аз ли ще ги играя тези дуели? Утре не мислите ли, че тимовете, които ще се изправят против Левски, няма да се хвърлят с двойна мощ? Те това чакат. На какво съображение ще отсрочват мачове? На Левски му трябват съществени хора и истина. Това е. Напълнили стадиона. И какво от това? Хората не могат да бият малтийския тим. Ето, ЦСКА излезе и продължава. Сините още веднъж се заблуждават. Кажете ми какъв брой заучени положения имаше? Само едно. Нямаше офанзиви двама на трима или четирима на трима, да се центрира топката... Сините отново нямаха централен нападател. На " Герена " постоянно са се славели с това още от Гунди. Все хора, които решаваха мачовете. Не знам кой още държи Бари. Той е безспорен фигурант. До момента не се е давал толкоз късмет на български футболист, колкото на него. Хората питат какъв брой българи има в тима? Колко са отговорностите към Национална агенция за приходите? Има някаква страшна еуфория и цялостен стадион, само че 32 милиона са си 32 милиона. Отборът е междинна ръка, а самочувствието на треньора минава към този момент всевъзможни граници. Някой би трябвало да му ги каже тези неща. Най-великият бил Мъри, цялостни нелепости. В Левски е имало три пъти по-добри треньори от него. Нека да не се заблуждаваме.

Левски заблуди ли с успехите над ПАОК?

- Да, ПАОК не беше този тим, който всички го познаваме. Няма по какъв начин да се отхвърли положителната игра на Левски, само че гръцкият отбор не сподели нищо. Сега не можем да разпознаем състава на сините. Краев, който дори стана и национал, беше като муха без глава. През 80-те можех да изброя всички футболисти в пет-шест от тимовете. Повтаряме си едно и също. Малко българи, доста чужденци, това не е моят Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР