Бившият нападател на Левски Петър Курдов даде интервю за ТОПСПОРТ,

...
Бившият нападател на Левски Петър Курдов даде интервю за ТОПСПОРТ,
Коментари Харесай

Петър Курдов пред ТОПСПОРТ: Митов Шмекера да дава оставката, 7-8 килца тежат на Мапуку отзад

Бившият нападател на Левски Петър Курдов даде изявление за ТОПСПОРТ, в което приказва за отпадането на " сините " от Лига Европа. Пловдивчанинът е безапелационен, че треньорът Николай Митов би трябвало да понесе отговорност за представянето на тима против Хайдук и да подаде своята оставка. Курдов отбрани спортния шеф Даниел Боримиров и съобщи, че ще бъде доста благополучен, в случай че Левски завоюва дубъл в България. Според него обаче, това мъчно може да стане действителност.

Г-н Курдов, Левски още веднъж отпадна рано от Европа. Какво мислите за играта на тима против Хайдук нощес и за какво се стигна до втора загуба от хърватите?

- Аз съм пореден в мненията си. Много пъти повтарях, че би трябвало да се даде време на треньора Николай Митов да покаже какво може. Получи нужното време. Видяхме го какво може Шмекера. Аз по този начин му споделям. В момента моето мнение, а и на доста от сътрудниците ми, с които съм играл в Левски е такова - този човек не може да води тима. Просто не може, не се оправя. Най-добре това се видя по време на мача с Хайдук на " Герена ".

Къде сбърка Митов?

- Играеш мач без аудитория, повеждаш с 1:0 и изравняваш резултата от двата мача. И тогава тръгваш безредно напред да търсиш втори гол, оголваш се, хващат те на контраатаки и губиш всичко за десетина минути. Какво мислите Вие за играта на Левски?

Разочароващо показване от страна на " синия " тим...

- Да. Но Митов няма морал. Той би трябвало да се махне. Веднага след мача да излезе и да подаде оставката си. Вместо това за следващ път се оправдава. Имал десетима нови играчи, малко време били дружно, не се сработили... Във футбола или можеш, или не. След като тези играчи са в Левски, значи имат нужните качества да се включат на 100% на момента. Сериозни пари за заплати се дават в Левски, съществено би трябвало да се заработват.

Казват, че не им стигнало времето за лятна подготовка. На Лудогорец и Ботев по какъв начин им стигна?

- Не единствено на тях. А на Хайдук по какъв начин стигна? Повече време ли имаха хърватите? Несериозно е да се търсят такива оправдания. Тази мъка с Митов ще продължи най-вече до третия кръг на шампионата, ще видите. Раздялата сред него и клуба е неизбежна.

Даниел Боримиров върна Митов в Левски Митов. Подкрепя го. Колко още самообладание ще има спортният шеф?

- За Боримиров неприятна дума няма да кажа. Той е дал доста на Левски, за разлика от Митов. Даниел има доста знания във футбола и единствено може да е от изгода на клуба. Но е неточност, че не престават да дават късмет на треньора. Да не го пази. Нека сложат сериозен човек на този толкоз значим пост във футбола. Николай Митов се провали. При него всичко е оправдания. Моите треньори са ме учили, че както тренираш, по този начин играеш по време на мачовете.

Кой е точният треньор за Левски сега?

- Не желая да загатвам имена. Има такива, които могат да се оправят. Но това е решение на притежателя Спас Русев и останалите хора от управлението. Лично на господин Русев съм му споделил някои неща и съм му дал препоръки. Много ми скачат, че разясня и подлагам на критика. Не съм бил левскар. Винаги споделям това, което мисли. После някои ги боли, само че това е ситуацията. Както виждате, сдържан съм, не приказвам в елементи. Боли ме за Левски.

Левски направи сериозна селекция. Последното ново попълнение е някогашният футболист на Манчестър Юнайтед Габриел Обертан. Вие удовлетворен ли сте от привлечените?

- Всяка година се дават милиони, а нещата не престават да не вървят добре. Нищо не се случва. Седем години ли станаха към този момент, а сушата продължава. Да, някои от новите са огромни имена, само че да забележим какво ще създадат на терена. Лошото е, че в този момент няма да играят в Европа, а единствено в нашето състезание.

С почитателите на трибуните Левски щеше ли да в профил Хайдук?

- Футболът е за почитателите. Без почитатели не се играе. Това не би трябвало да се повтаря. Вчера все едно гледах контрола, само че на европейско равнище. Голям фактор е нашата аудитория, №1 е! С нея щеше да е по-различно, само че нямаше какво да се направи.

Боримиров сподели, че в този момент задачата пред Левски е спечелването на купата и купата на България. Мислите ли, че ще стане?

- Ако стане, то аз ще съм най-щастлив на земята. Но надали ще се получи. Лудогорец има доста мощен тим и печели всяка година. Бюджетът им е 30 милиона евро. Да, това е сумата и е в евро, по този начин знам аз. Там заплатата на избрани футболисти стига до 120 000 евро на месец. Смятайте каква е разликата. Кирил Домусчиев не е малоумен човек. Дава доста пари и желае резултати. За тяхно благополучие - има такива. И надали ще спрат. Отупаха Жалгирис за нула време с 4 гола. Левски нямаше толкоз положения против Хайдук. Вижте им футболистите. А нашите? Този тъмнокожия начело има доста пасти да изяде, до момента в който стигне тези в Лудогорец.

Жуниор Мапуку ли визирате?

- Него, да. Вижте го - 7-8 килца му тежат на задника. Мапуку ли е, Мачуку ли е, да разбере, че това не му е Стара Загора и да влезе във форма. Доста едър ми се вижда.

ЦСКА следите ли ги?

- Не. Няма по какъв начин да разясня ЦСКА. Гледам си моя тим, приказвам за него. Желая триумф на всеки български клуб, на Лудогорец и Ботев в Европа. И дай Боже Левски да бъде първенец. Това желая, левскар съм си!

 Митов, Митов... Просто си тръгни! И този път да е вечно!
Митов, Митов... Просто си тръгни! И този път да е вечно!

Селекцията няма значение - Левски върви надолу с този треньор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР