Бившият нападател на Левски - Михаил Вълчев - даде своето

...
Бившият нападател на Левски - Михаил Вълчев - даде своето
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Левски има потенциал за шампион

Бившият нападател на Левски - Михаил Вълчев - даде своето мнение пред " Мач Телеграф " за моментното показване на " сините " преди серията от значими мачове, която следва.

- Г-н Вълчев, по какъв начин виждате идния мач със Славия?

- Очаквам този път Левски да вкара ранен гол, с цел да може да има нужното успокоение, да играе по-концентрирано и по-освободено. В момента Славия не са в доста добра форма и мисля, че Левски ще победи. Не би трябвало да чакаме последните минути. Едно време са казвали: " Пазете Гунди в последните секунди ", а в този момент би трябвало да кажем: " Пазете се от Левски в последните минути ". Доста мачове на отбора се взеха решение в последните минути. Много хора го отдават на липса на късмет, карък и така нататък, само че съгласно мен повода не е единствено това. За да отиграеш една обстановка - да вкараш гол, да отнемеш топката, би трябвало да имаш нужната централизация. Трябва да имаш бързо мислене по какъв начин ще се развие обстановката, би трябвало да имаш нужните качества за съответния пост и така нататък Ако тези неща се случат в мача със Славия, мисля че Левски ще победи. Трябва да се играе доста нападателно и считам, че тимът ще го направи.

- След мача със Славия предстоят дербита с Лудогорец, ЦСКА София и Черно море. Това ли са дуелите, които ще покажат до каква степен е стигнал Левски?

- Да, при всички положения. Ако тези мачове бъдат изгубени, съгласно мен по-трудно ще се приказва за шампионска купа. Да, това са тимовете, които са най-хубави сега, тъй че, както казахте вие - дано в тези мачове забележим какво може Левски.

- Ще Ви върна на мача с Етър. Много пропуски и ниска успеваемост. Само концентрацията, която споменахте, ли попречи на Левски да вкара по-рано?

- Виждаме, Левски владее топката, има самодейността, има удари, само че се стига до централизация, качествата на футболистите. Това са факторите, които са значими. Уелтън стартира да става елементарно разбираем. Върна се към тоя финт - да влезе във вътрешността и да стреля, само че хората го разгадаха. Трябва централизация, би трябвало точна преценка по какъв начин да отиграеш обстановката. Имаше прибързани дейности от страна на Уелтън и Роналдо. Трябва да можеш да прецениш дали да стреляш, или има по-добро развиване на обстановката.

- След края на мача с Етър Ники Костов се оплака от прекъсването на играта поради факлите на почитателите. Може ли тъкмо сходна пауза да нарушава концентрацията, за която говорехте и прав ли бе треньорът с изявлението си?

- Възможно е, само че не би трябвало. Тези играчи са експерти и не би трябвало да поддават в сходни обстановка. Има психическа подготовка за едно такова събитие, което да ги разконцентрира и демобилизира. Аз мисля, че почитателите на Левски са доста толерантни. Те го поддържат, освен, когато играе добре, а и когато играе едва и пропуща положения. Не би трябвало да се оплакваме от почитателите.

- На идващия ден част от почитателите дадоха отговор на Костов, заявявайки, че той има дребен заем на доверие, а Левски не е на висота против по-силните тимове. Вашият коментар за тази реакция?

- В последните няколко мача Левски игра с по-непретенциозни тимове, само че ги завоюва. Както към този момент споменахме, занапред предстоят мачовете на истината, които идват. Треньорската специалност е такава - в случай че загуби мача, ще има проблеми освен с почитателите, а и с управлението. Пак споделям, че почитателите на Левски са доста търпеливи, само че в същото време и взискателни, което е обикновено, почитателите желаят голове, обстановки и добра игра.

- Изминаха 10 кръга от началото на шампионата. Как оценявате представянето на Левски?

- Като цяло не е съвършено, само че е на положително ниво. Има мачове или обособени моменти от тях, в които тимът играе добре и бързо изнася топката. Има моменти, когато прави неточности и дава самодейността на съперника. С дребните тимове играем добре, само че мъчно побеждаваме. Може пък към този момент по-мобилизирано и по-концентрирано да излязат в идващите основни мачове, а не веднъж видяхме през сезона, че тимът има и късмет. Според мен тимът е на положително равнище.

И за край - има ли капацитет Левски да бъде първенец?

- Мисля, че има. Силите в шампионата са доста изравнени, а не всички тимове са безапелационни в играта си. Виждаме Лудогорец по какъв начин клати, виждаме игрите на ЦСКА, които обаче няма да разясня. И двата тима не са непрекъснати и побеждават мъчно. Единствено по-стабилен, сякаш наподобява тимът на Илиан Илиев - Черно море. Той надали обаче ще може да се пребори за купата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР