Бившият нападател на Левски Жуниор Мапуку винаги е интересен събеседник.

...
Бившият нападател на Левски Жуниор Мапуку винаги е интересен събеседник.
Коментари Харесай

Мапуку: Левски няма нападател като мен, но има най-добрия треньор в България

Бившият нападател на Левски Жуниор Мапуку постоянно е забавен събеседник. Конгоанецът изкара единствено шест месеца на " Герена ", само че бързо завоюва благосклонностите на всички. Той донесе и един милион в касата на клуба, откакто бе трансфериран в китайския Шъдзаджуан Евър Брайт. Ето какво сподели Мапуку за кариерата си в Левски пред сътрудниците от " Топспорт ".

Здравей, Мапуку. Как си? Къде те намирам сега?

- В хотел в Ирак съм. Чувствам се добре. Част съм от локалния Ал Шорта. Първенството и тук е спряно поради пандемията от ковид. Изчакваме обстановката да се усъвършенства, с цел да се възобновят и мачовете. Тренирам в домашни условия.

Как се разви кариерата ти, откакто напусна Левски?

- Получих тежка травма още преди да дебютирам за Шъдзяджуан. Дълго време се лекувах. След това подписах с Дунареа в Румъния. Сега съм в Ирак, играя за Ал Шорта. Участваме в Шампионската лига на Азия. За момента всичко е наред тук. Но в страната е полуда. Дойдох тук за пари.

Имаше ли опция да се върнеш в Левски или да преминеш в различен български тим през последната година?

- Честно казано - не.

А в бъдеще би ли го направил?

- В Левски познават качествата ми. В момента те нямат нападател, който да има моя капацитет. Бъдещето ще покаже. Вратата е отворена и за други клубове. Ако получа предложение, ще отговоря. Левски и Берое - това са моите обичани тимове.

Следиш ли какво се случва с Левски?

- Да, несъмнено. Както споделих, това е обичаният ми тим. Левски има най-хубавия треньор в България. Казвам го всякога. Всичко е до треньора. Когато имаш добър треньор, всичко е допустимо.

Тимът се намира в тежко състояние - финансово и игрово. Шест следващи мача е без победа, само че в това време се класира за полуфиналите за Купата на България...

- Сигурен съм, че Петър Хубчев ще се оправи със обстановката. Винаги намира метод и точните думи в деликатни моменти. Пак ще го кажа - той е най-хубавият в България. Освен това е и превъзходен човек. Респект за почитателите за това, което вършат за клуба. Невероятно е.

Ако обстановката не се промени, Левски надали би си разрешил да заплаща огромни заплати на играчите. Би ли се върнал в клуба, в случай че получаваш ниска заплата?

- Да! Направих пари от футбола и бих играл за моя тим и против ниско заплащане. В момента обаче ще е мъчно. Моят тим играе за Шампионската лига на Азия и има огромни цели. Освен това към мен има интерес от Катар и Дубай.

Съжаляваш ли, че остана в Левски единствено половин година?

- Честно казано - не. Играя футбол за пари. Тръгнах си, с цел да изкарам пари. Така и стана.

Кой е обичаният ти миг в Левски?

- Дебютът ми. Играхме против Сутиеска. Никога няма да не помни моментът, в който стъпих върху топката и целият стадион ме приветства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР