Бившият нападател на Левски - Екундайо Джайеоба - коментира пред

...
Бившият нападател на Левски - Екундайо Джайеоба - коментира пред
Коментари Харесай

Бивш нападател на Левски: Радващо е, че Билал Бари се завърна

Бившият нападател на Левски - Екундайо Джайеоба - разяснява пред " Мач Телеграф " завръщането на Билал Бари на терена след тежката контузия, която той получи. Дайо също мина през сходен призрачен сън като състезател на " сините ". От август 2005 година до пролетта на 2007-а нигериецът се възстановяваше от контузията, която получи при 3:0 над Публикум.

" Радващо е, че Билал Бари се завърна на терена и вкара гол. Дали един футболист след сходна травма ще се завърне бързо, или не? Зависи от лечението и от самият човек. Ключово е по какъв начин тялото приема възобновяване. След това какъв брой се влага въпросният състезател след такава контузия в тренировките. От огромно значение е и работата с кондиционния треньор.
 Фабио Лима: Сигурен съм, че можем да спечелим трофей
Фабио Лима: Сигурен съм, че можем да спечелим трофей

Ето детайлности

Но доста е значимо дали играчът желае да се завърне по-бързо, или не. Има моменти, когато някои футболисти са по-мързеливи и не се влагат на 100%. Може и да звучи необичайно, само че има и такива случаи. Съответно такива футболисти се завръщат по-трудно ", стартира той.

" След сходна контузия и тежко лекуване, може даден състезател да има психически проблем. Може да е нерешителен и мислите в главата му да са свързани с това да не се повтори контузията. Всичко зависи от самия човек. Ако е нерешителен, то доста дълго време това ще му тежи и ще му пречи на играта.
 Нейтън Олдър още веднъж разочарова
Нейтън Олдър още веднъж разочарова

Беше нерешителен и нерешителен против Левски

Но, в случай че е самоуверен - бързо ще преодолее всичко и ще продължи напред. Когато аз бях дълго време контузен, доста желаех да се върна да играя. Благодаря на Господ, че тялото ми одобри добре лечението. При първата интервенция, която ми беше направена, проф. Шойлев позволи неточност.

Той, за жалост, към този момент не е измежду нас. Благодарен съм на Господ, че не ми отрязаха крайници. Ако ми беше сполучлива първата интервенция - нямаше да не присъствам толкоз дълго от терените. За страдание не се случи по този начин. Последваха още интервенции, само че се върнах и продължих да играя. Не ми беше елементарно, само че демонстрирах храброст и предпочитание да играя още веднъж на високо равнище. Тогава всички в Левски бяха зад мен и ме подкрепяха.

Наско Сираков, Станимир Стоилов, съотборниците. Много съм признателен и на кондиционния треньор на тима в тези времена Ясен Екимов. Той беше компактно до мен. Надявам се, че и Билал ще успее да си върне положителната форма напълно скоро и да радва почитателите! ", приключи Джайеоба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР