Бившият нападател на , , и Манчестър Сити Валери Божинов,

...
Бившият нападател на , , и Манчестър Сити Валери Божинов,
Коментари Харесай

Божинов, Йовов и Димитров за това колко е важен Мъри Стоилов за Левски

Бившият нападател на,, и Манчестър Сити Валери Божинов, който е единият от водещите на предаването " Пред банята ", което се завръща в ефир и ще бъде излъчено в Sportal.bg , и основният редактор на най-големия състезателен уебсайт в България Владимир Стоянов, дружно с гостите им Христо Йовов и Александър Димитров разясниха Станимир Стоилов. Колко е значим Мъри за? Ето мнението на легендата на " сините ", Божигол и на селекционера на младежкия народен тим:
 Божинов, Йовов и Димитров за оставката на Стойчо Младенов Божинов, Йовов и Димитров за оставката на Стойчо Младенов
Александър Димитров: Двете най-инфарктни специалности са водач на аероплан и треньор по футбол. Това е научно потвърдено. Вижда се ролята на Станиимр Стоилов в Левски. Първо, чисто спортно-технически той притегли доста положителни селекционни попадения, появи се неговото око. Играчите идват освен поради заплатата, идват поради името на клуба и треньора, с който ще работят. Много добра селекционна политика с най-малко средства. Второто е методът, по който играе Левски при Стоилов - радикално друг е, припомня за най-силните години на Левски. Играчите от младежкия народен тим, които идват от Левски сега, са изменени - като нрав, темперамент, по-уверени са във всяка една обстановка. Да не приказваме за разликата при Филип Кръстев. С тази игра няма да е изненада да го викнат в мъжкия националния тим. Много е значимо за мен адаптирането на млади футболисти, юноши на Левски. Браво! Той заложи на Пламен Андреев, който е роден 2005 година.
 Александър Димитров
Валери Божинов: Имах опцията два пъти да играя против Левски - веднъж за Купата на България с моя тим Септември (София) и веднъж в другарски мач. Направи ми впечаление от тези два мача е, че Станимир Стоилов е 12-ият състезател. Публиката на Левски е 12-ият състезател, само че той е 12-ият състезател в действителност - по метода, по който им дава инструкции на футболистите, както им приказва. Той е индивидът с джойстика, диктаторът! Стоилов дава доста инструкции, самостоятелно на всеки един футболист.
 Валери Божинов
Христо Йовов: Виждал съм Станимир Стоилов да е нервозен, само че единствено в съблекалнята. Когато тимът не играе добре, съм го виждал много раздразнен, само че такава реакция на терена за първи път виждам в негово лице. Стоилов е доста значим за Левски сега. Този човек възпламени любовта още веднъж да бъде доста мощна, това се вижда на терена и отвън него. Преди 17 години играехме мач за състезание, който не вървеше най-добре, резултатът беше еднакъв, не си припомням. Извика един от нашите футболисти на тъчлинията, мачът си вървеше, той му изяснява, чудим се какво става. Той споделя, че по-добре да играем с две минути по-малко и по-късно да прави работата както би трябвало, в сравнение с да загубим целия мач в празно бягане. Този човек желае нещата да се случат, малко по малко, има самочувствието, би трябвало да се работи деликатно с него, всеки човек има граница, която не би трябвало да се прекрачва. Той дава сърце и душа, резултатите са налице, прехвърлянията бяха супер - тези петима бяха гледани на видео. През 2005 година бяха привлечени петима-шестима футболисти от ДЮШ, с ясното съзнанение, че тези футболисти ще продължат с тима. Левски изкара доста пари от тях: Валери Домовчийски, Лъчезар Балтанов, Николай Димитров, помня ги, бяха на годините на сина ми.
 Христо Йовов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР