Бившият нападател на Барселона Самуел Ето`о хвърли оставка като шеф

...
Бившият нападател на Барселона Самуел Ето`о хвърли оставка като шеф
Коментари Харесай

По български: Ето'о хвърли оставка, Изпълкомът не му я прие

Бившият нападател на Барселона Самуел Ето`о хвърли оставка като началник на федерацията по футбол на Камерун, само че тя не беше призната от локалния Изпълком.

Действията на Ето`о са разследване от отпадането в 1/8-финалите на шампионата за Купата на африканските народи след 0:2 от Нигерия.

На събиране в Яунде Ето`о е подал оставката си и е призовал и хората от Изпълкома да сторят същото, само че вместо това той е получил избор на доверие и нещата не престават в познатото русло.

" Продължаваме да работим за развиването на камерунския футбол ", написа в официално съобщение на централата.

В началото на октомври гръмна скандал, обвързван с неговото име. Ето`о е разследван от държавните управляващи по съмнение, че е повлиял на резултатите от няколко мача в родината си.

Според медиите той е уредил няколко мача в интерес на един тим - Виктория Юнайтед, с цел да може клубът да влезе в първа дивизия.

На тези тежки обвинявания Ето`о отговори посредством свои съдружници с изказване, в което отхвърля обвиняванията.

Твърди се, че с изключение на някогашния нападател на Барса, е разследван корупционен случай със забъркани още 40 души.

" Всяка смела политика, която носи смяна, провокира и опозиция измежду хората, които са подготвени на всичко, с цел да избегнат загубата на доходи заради корупция. От няколко месеца тези хора избраха да провеждат акция от злонамерени офанзиви против господин Ето`о ", се споделя в изказване на близки до известния футболист и сегашен първи човек на камерунския футбол.

Същата обява гласи, че " разнообразни лица " не избират каквито и да било способи да опетнят името на Ето`о, с цел да го принудят да съобщи на някой различен позицията, на която е законно определен на 11 декември 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР