Бившият нападател, а след това и треньор на Левски -

...
Бившият нападател, а след това и треньор на Левски -
Коментари Харесай

Легенда на Левски: Роси се майтапи с нас!

Бившият нападател, а по-късно и треньор на Левски - Михаил Вълчев, разяснява срамната загуба на "сините " с 0:1 от Вадуц. Мачът в Лихтенщайн бе от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът е на 17 юли (вторник) от 18:45 часа на "Герена ".

"Отборът играе едно към едно с предишния сезон. Не се вижда и грам напредък. Срещу слаб съперник "сините " имаха някакво предимство, задържаха топката, само че за следващ път се прояви слабостта в офанзива при превъзмогването на по-сгъстена отбрана. Липсваха головите положения пред вратата на домакините от Лихтенщайн. В началото на мача имаше единствено една обстановка на Серджиу Буш, а по-късно центриране от корнер, което Яблонски не вкара. Това бе всичко. Левски по този начин и не откри метод да преодолее отбраната на Вадуц. Никой нищо не можа да измисли, а като цяло не видяхме и ясна визия какво желае да направи треньорът. Това, което се повтаряше до безконечност през целия минал сезон, бе показано още веднъж - безпринципност, липса на креативност, никакви пасове в дълбочина, постепенно разиграване на топката, никакъв опит да се поизтегли противниковата защита, с цел да може да бъде разредена по някакъв метод ", проучва Михаил Вълчев пред "Тема Спорт ".

"Повтори се сюжетът от финала за Купата на България против Славия. Кое направи най-силно усещане на международното състезание? Статичните положения. "Сините " и при тях ги нямаше никакви. Затова и напълно разумно се стигна до тази загуба от противник с ниска класа. Резултатът дава шансове за реванша, само че в София Левски ще би трябвало да внимава, тъй като се видя, че крилата на противника са бързи. Тези футболисти не са чак толкоз боси. И в случай че гостите вкарат гол, ще стане доста мъчно ", продължи легендата на "сините ".

Вълчев разяснява и държанието на треньора Делио Роси. След мача италианецът съобщи, че "нищо срамно не се е случило ". "Делио Роси може да споделя, че има такива загуби. Колко му станаха към този момент. Излиза, че италианецът взе да си прави подбив с всички. За мен е по този начин. Отношението му е изцяло несериозно. Време е президентът да намерения за промяна макар неустойката, за която се приказва. Да не би при отпадане на ранна фаза в евротурнирите клубът да загуби по-малко пари? Вижда се, че тимът не се развива. В играта против Вадуц липсваха обикновени неща - точни подавания, пробиви, захождания, центрирания. Нищо не се е трансформирало... ", разяснява Вълчев.

Той разяснява и лятната селекция, както и раздялата на Левски с Роман Прохазка, Васил Панайотов и Антонио Вутов. "Може би те са по-класни футболисти от Антони Белмонт, който бе цялостно отчаяние в Лихтенщайн. След лятната селекция досега Левски освен отстъпва по качество на отбора от предишния сезон, само че и по численост на играчите. Засега липсват Филипе Нашименто и Паулиньо, а Ривалдиньо е контузен непрекъснато. Може би тримата изгонени щяха да свършат повече работа. В клуба си направиха неприятна сметка с лятната селекция. Като знаем какви пари взимат чужденците, за какво когато един български футболист като Антонио Вутов изиска малко по-висока сума, и незабавно се отхвърлиха от него ", попита риторично ексфутболистът на "сините ".

Въпреки негативите Вълчев е на мнение, че Левски е задължен да отстрани отбора от Лихтенщайн в реванша. "Оптимист съм за мача на "Герена ". "Сините " не би трябвало да разрешават на противника да направи и три поредни паса. Необходимо е отборът да стартира с висока преса и благодарение на почитателите да стъписа гостите. Дано забележим повече офанзиви през центъра, по-скоростни набези. Левски би трябвало да измисли нещо, тъй като в противоположен случай ще му останат единствено мачовете с Витоша (Бистрица) ", приключи Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР