Бившият началник на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора

...
Бившият началник на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора
Коментари Харесай

Петьо Петров - Еврото е обявен за издирване

Бившият шеф на столичното разследване Петьо Петров, прочут с прякора си Еврото е разгласен за търсене. Информацията, обявена от, беше доказана пред " Дневник " от източници от вътрешното ведомство.

По-рано във вторник стана известно, че прокуратурата е в ресторант в квартал " Драгалевци " поради убития преди дни в ЮАР. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев удостовери в коридорите на Народното събрание информацията, че акцията е била ориентирана против Петров и предприемача Размиг Чакърян-Ами.

 Акция на прокуратурата се организира в столичен ресторант (допълнена) Акция на прокуратурата се организира в столичен ресторант (допълнена)

" Има ясни данни за спор сред починалия Красимир Каменов и Размиг Чакърян-Ами, само че би трябвало да се изяснят редица условия, преди да се вършат някакви заключения ", съобщи Демерджиев и добави, че техните имена са единствено част от имената, които се загатват при осъществяването на тези инспекции.

Официална информация какво тъкмо е представлявала акцията и какво е имало срещи Петьо Петров няма. По информация на Демерджиев присъединяване на Министерство на вътрешните работи е било главно да обезпечи спомагателни сили, които да спомагат при осъществяването на процесуално-следствените дейности.

В сряда, 31-ви май, да разгласява изявление с някогашната брачна половинка на Петьо Петров - Любена Петрова. Двамата, преди да се разведат, са съществени настоящи лица в поредицата, добила известност като Разследването разкрива скица за изземване на бизнеси вътре в самата прокуратура, отпред в Петров и брачната половинка му. Преди това Петьо Велков Петров беше прочут и като директен шеф на младия следовател Делян Пеевски, назначен в икономическия отдел на Столичното разследване (2005 г.) и евентуално като най-известния очевидец по каузи в България. Докато работи в правосъдната система, той няколко пъти се появява по основни следствия и правосъдни процеси.

Най-известна е активността му против някогашния министър на защитата Николай Цонев. Петров подава сигнал, че Цонев е предложил рушвет посредством съдията Петър Сантиров и някогашния основен секретар на финансите Тенчо Попов. Върховният касационен съд оправда тримата и дефинира случая като " емблематичен образец за полицейска провокация, инсценирана и извършена с присъединяване на Петьо Петров под управлението на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвиняване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР