Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев заяви пред NOVA,

...
Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев заяви пред NOVA,
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си оттам нагоре кой какво слага

Бившият шеф на Столичния КАТ Тенчо Тенев съобщи пред NOVA , че има от ден на ден случаи на чиновници на Министерство на вътрешните работи, които се качват зад кормилото използвали алкохол и под въздействието на опиати. По-думите му контролът, упражняван от директните ръководители, е измършавял.

" Определени чиновници петнят Министерство на вътрешните работи. Обикновени хора, сътрудници, които при неприятен асортимент са влезнали в системата. Същите се демонстрират на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има доста по-качествен асортимент ", безапелационен е той.

Недопустимо, съгласно Тенев, пък било чиновниците на реда да си вършат корекции по тялото, защото служителите на реда са въплъщение на закона. " Щом една полицайка си разрешава да си постави хиалурон в устните, представете си оттова нагоре кой какво поставя - началници и други ", добави Тенев.

Според Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи отговорността за протичащото се в системата е на служителите на реда. Не приема тя да се свежда единствено върху работещите.

" Причината е ясна - неприятен асортимент, нарушено кариерно развиване, липса на същинска промяна. Да обясня ли по какъв начин бяха изгонени хора от системата през 2015 година и сътрудниците бяха държани на 640 лева съществена заплата до 2018 година Последната година и половина обществен разговор в Министерство на вътрешните работи няма ", изясни той.

Кузманов счита, че болшинството чиновници са прелестни и не желае да се лепят " позорни етикети ". " Решението е неотложен консенсус сред партиите и започване на действителна промяна в Министерство на вътрешните работи за интервал от 6-8 години. Не би трябвало да лъжат повече, че промяна може да стане за два месеца ", безапелационен е представителят на синдикалната федерация.

Относно инспекциите на пътя, Тенев изясни, че чиновниците от " Пътна полиция " са оборудвани с боди камери. Преките ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да наблюдават какво работят подчинените им.

" Полицаят, който беседва с извършител на реда или стопира автомобил за инспекция, няма право да си изключва боди камерата. Ако го направи, значи, че има неправилно деяние. Оттам нататък се назначава служебна инспекция. В " Пътна полиция " се прави, за останалите - не знам ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР